TERTÚLIA PROSCRITA

Al Tall s’acomiada aquest Vint-i-cinc d’Abril de Xàtiva

  • El grup actua avui al Gran Teatre, en l'última ronda de concerts abans de plegar

VilaWeb
Redacció
25.04.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un concert emblemàtic per a una data simbòlica. Aquest Vint-i-cinc d’Abril Al Tall s’acomiada de Xàtiva amb un concert al Gran Teatre. Un dels grups més importants del país, que ha explicat la Batalla d’Almansa, la guerra de successió espanyola i la història recent valenciana a través de les seves cançons, ha escollit Xàtiva, ciutat incendiada per les tropes de Felip V, per actuar-hi avui, que es commemora la Batall d’Almansa. Serà l’últim concert del grup a la ciutat.

I és que a final de l’any passat, Al Tall va anunciar que deixava els escenaris. No sense abans fer una ronda de concerts per acomiadar-se de tot el país. A mitjan de març feia parada a Barcelona, en un emotiu concert amb què Al Tall tancava la porta de la ciutat, i avui s’atura a Xàtiva, en un concert organitzat per l’Associació Cultural l’Encobert, Endavant-la Costera i Ulleye. 

Vicent Torrent, Miquel Gil, Manolo Lledó i Manolo Miralles van formar el 1975 Al Tall. Aquell mateix any, ja sense Lledó, publicaven el seu primer disc, ‘Cançó popular al País Valencià’. En aquests gairebé trenta-vuit anys, han editat setze àlbums i han deixat uns quants himnes per a la posteritat, com ‘El cant dels Maulets‘, ‘Lladres‘, ‘Processó‘, i segurament la més coneguda de totes, ‘Tio Canya‘.

Durant els mesos vinents, Al Tall continuarà rondant el seu espectacle ‘Per sempre’, amb què s’acomiaden del seu públic.

Informació relacionada: 

Al Tall: per damunt de tot viuran

Les xarxes s’omplen de missatges d’agraïment a Al Tall

Xavi Sarrià: Gràcies, Al Tall

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any