Una gran explosió en una fàbrica de Texas torna a disparar l’alarma als EUA

  • Ha estat en una planta de fertilitzants a prop de Waco · Hi ha morts i ferits, segons les autoritats

VilaWeb
Redacció
18.04.2013 - 08:16

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Amb el record encara molt recent de l’atemptat a la marató de Boston, anit hi ha hagut una gran explosió en una planta de fertilitzants a prop de Waco,Texas, que ha destruït tot d’edificis, entre els quals una escola i una residència de gent gran. Les autoritats de l’estat han informat que hi havia hagut morts i un centenar ferits, però encara no n’ha donat dades més precises. L’explosió ha estat en una localitat d’uns 2.700 habitants a uns 130 quilòmetres al sud de Dallas i a 32 quilòmetres al nord de Waco. ‘Sembla una zona de guerra tota plena de runa’, deia Parnell McNamara, un agutzil del comtat de McLennan.

Ara per ara, les fonts oficials que citen alguns mitjans locals parlen de dos morts confirmats, però temen que el nombre de morts pugui ser molt més elevat, d’uns setanta.

Tal com es pot veure en un vídeo enregistrat per una família des d’un automòbil, l’explosió ha anat precedida d’un incendi a la planta:

Aquest és un altre enregistrament que permet veure l’enorme explosió:

Justament demà farà vint anys de la matança de Waco. Aquell dia es va acabar el setge de cinquanta-un dia del ranxo en què s’atrinxerava el líder de la secta dels davidians de l’Església Adventista del Setè Diaa, David Koresh, i els seus seguidors. Hi va haver vuitanta-dos morts.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any