Cospedal sobre els escarns: ‘Intentar violentar el vot és nazisme pur’

  • Diu que les protestes responen a un 'esperit totalitari i sectari' que recorda l'Espanya dels anys 30

VilaWeb
VilaWeb
ACN
13.04.2013 - 15:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La secretària general del Partit Popular espanyol, Maria Dolores de Cospedal, ha titllat de ‘nazisme pur’ el fenomen de l’escarn. Considera que les accions dutes a terme per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) davant el domicili de dirigents polítics responen a un intent de ‘violentar el vot’. Una situació que li fa recordar ‘l’Espanya dels anys 30′ on s”assenyalava a les persones per la seva pertinença’, ha apuntat. Ho ha dit aquest dissabte al migdia a Madrid en la clausura de la segona jornada de debat amb la societat organitzada pel PP i que portava per títol ‘Els polítics no són el problema’.

Acompanyada del ministre d’Indústria, José Manuel Soria, i del vicesecretari general d’Estudis i Programes del PP, Esteban González Pons, Cospedal ha declarat que ‘jugar a la cacera o a la diana del polític’ no és més que una acció ‘contra la política i la democràcia’ pròpia d’un ‘esperit totalitari i sectari’ on s’han comès. Per això, rebutja qualsevol manifestació en forma ‘d’assetjaments, violència física i verbal, atacs a les persones i als seus habitatges’, ha dit.

‘Tot perd el seu sentit quan s’exerceix la violència per aconseguir-ho’, ha dit en referència a les accions ciutadanes per modificar la llei d’hipoteques. La secretària general del PP ha defensat la gestió del partit en aquesta qüestió.

‘Per primera vegada en la història d’Espanya un govern s’està ocupant de les persones que pateixen un desnonament. S’està tramitant una reforma a les corts per tal d’ajudar a aquells que de debò no poden pagar el seu habitatge perquè estan una mala situació’, ha declarat.

Maria Dolores de Cospedal ha fet una menció als casos de corrupció i ha apuntat, sense especificar, que ‘no es pot confondre comportaments corruptes o menyspreables de persones concretes amb tot un partit polític’,  adreçant als tribunals els judicis corresponents i el passar comptes amb la societat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any