Encausats dos mossos per l’incident en què Ester Quintana va perdre un ull

  • El jutge considera creïble que els mossos disparessin pilotes de goma al passeig de Gràcia durant la vaga del 14 de novembre

VilaWeb
Redacció
26.03.2013 - 15:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un jutjat de Barcelona ha citat a declarar com a encausats dos mossos d’esquadra antiavalots per les lesions que va patir Ester Quintana durant els aldarulls de la vaga del 14 de novembre passat que li van fer perdre l’ull. Després de l’informe forense que considerava compatibles les lesions amb l’impacte d’una pilota de goma, el jutge va citar a declarar com a testimonis quatre dels agents que anaven a la unitat que presumptament hauria disparat les bales de goma. Ara ha citat com a encausats el subinspector en cap de la unitat i un dels escopeters.

En una breu interlocutòria, el magistrat Francisco González Maíllo, del Jutjat d’Instrucció número 11, recorda que diversos vídeos, testimonis de persones presents, l’informe forense i l’informe mèdic de l’atenció a Quintana han donat indicis que des de la unitat Dragó 40 de la brigada mòbil (antiavalots) sí que es va disparar alguna pilota de goma, en contra del que sempre ha dit la conselleria d’Interior.

El subinspector en cap de la unitat va emetre un informe en el qual assegurava que ell havia ordenar disparar dues salves impulsores al seu agent escopeter -trets que no contenen cap pilota de goma- i que les dues salves es van executar des del passeig de Gràcia i en sentit Besòs. L’encausament del jutge, però, posa en dubte aquesta versió i obre la porta a la possibilitat que efectivament Quintana perdés l’ull per l’impacte d’una bala de goma, tal com ella mateixa ha sempre denunciat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any