La cremada de les falles, un any més sense Canal 9

  • Com ja va passar el 2012, la vaga dels treballadors de RTVV fa que no s'emeti la cloenda de la festa

VilaWeb
Redacció
19.03.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui, dia de Sant Josep, es viurà el moment culminant de la festa fallera de València amb la cremada de quasi vuit centenars de monuments repartits per la ciutat. Però, com ja va passar l’any passat, aquest esdeveniment no es podrà veure en directe per Canal 9. N’és la raó la vaga dels treballadors de Ràdio Televisió Valenciana, que han convocat aturades parcials entre avui a les deu del vespre i demà a les dues de la nit, per protestar contra l’ERO.

El comitè d’empresa de RTVV reivindica ‘que es pare el procés de comiats, que es reincorporen els més de 600 treballadors acomiadats fins ara en RAV, TVV i l’ens i que cessen les irregularitats’ de l’empresa per garantir una programació que ja ha resultat afectada per la manca de personal.

Segons el comitè, l’empresa pública no ha acceptat cap de les propostes fetes per desconvocar o reduir la vaga i no disposa de prou personal, ‘a pesar dels serveis mínims abusius decretats’ per la Direcció General de Treball, després d’haver despatxat més de sis-cents treballadors.

Els representants dels treballadors denuncien que l’ens ‘modifica torns i horaris dels treballadors per substituir companys acomiadats, que s’han cancel·lat lliurances concedides, que s’està contractant personal a través d’empreses externes’ i que s’intenta que personal d’una categoria supleixi la feina que feia el d’una altra.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any