Maria del Mar Bonet canta Rosselló-Pòrcel

  • Vídeo de la seva actuació en l'homenatge al poeta Bartomeu Rosselló-Pòrcel a Barcelona

VilaWeb
Jordi Carreño (imatge)
06.03.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Us oferim en vídeo les dues cançons que Maria del Mar Bonet va oferir ahir a partir dels poemes de Bartomeu Rosselló-Pòrcel i que recollirà en un disc, ‘Fira encesa’, dedicat a la poesia d’aquest autor. Enguany fa cent anys que Rosselló va néixer a Palma, i ahir va rebre un homenatge a l’antiga Residència d’Estudiants de Barcelona, on va viure a partir de l’any 1930, quan va arribar des de Mallorca per estudiar a la Facultat de Filosofia i Lletres.

Bartomeu Rosselló-Pòrcel (Palma, 1913 – el Brull, 1938) tan sols tenia vint-i-quatre anys quan es va morir. Havia de ser un dels erudits de la República i un poeta de referència, però la guerra i la tuberculosi li van estroncar la carrera primer i la vida després. Diuen que aquesta mort prematura el va convertir en símbol d’una generació perduda. Tot i perir tan jove, va deixar tres llibres de poemes: ‘Nou poemes’ (1933), ‘Quadern de sonets’ (1934) i ‘Imitació del foc’ (1938), aquest últim en edició pòstuma i dedicat a Salvador Espriu. Molt sovint el seu nom va de bracet del d’Espriu, perquè foren amics i perquè també va ser enterrat a Arenys de Mar.

En l’homenatge també hi van participar Rosa Delor, especialista en Espriu; M. Dolors Fulcarà, autora de la història de la Residència d’Estudiants; i les actrius Aina Huguet i Fina Rius, que van recitar poemes de Rosselló-Pòrcel. L’acte fou organitzat per la Institució de les Lletres Catalanes, el Centre de Documentació i Estudi Salvador Espriu i CMU Ramon Llull.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any