Maria del Mar Bonet homenatja Rosselló-Pòrcel en un nou disc

  • 'Fira encesa' recull els poemes de l'escriptor mallorquí que ja havia musicat i tres d'inèdits

VilaWeb
Redacció
06.02.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Maria del Mar Bonet publicarà enguany un disc amb el recull de poemes de Bartomeu Rosselló-Pòrcel que ha musicat durant la seva carrera. La cantant fa aquest homenatge particular al poeta ara que s’escau el centenari del seu naixement. El disc, ‘Fira Encesa’, aplega deu poemes ja musicats i tres d’inèdits: ‘Quan arribarà aquell moment’, ‘Pluja al jardí de l’Ateneu’ i ‘Poques paraules surten…’. Bonet presentarà el nou disc demà a l’Auditori Barradas de l’Hospitalet de Llobregat dins el BarnaSants, actuació que també servirà per reinaugurar l’espai.

Per Maria del Mar Bonet, Rosselló-Pòrcel és un autor imprescindible: ‘En cada recital que faig intent cantar algun poema seu, perquè gràcies a Rosselló-Pòrcel vaig conèixer Joan Miró i Salvador Espriu, que em van ajudar.’ Aquestes influències cabdals van orientar la carrera de l’artista cap a la poesia, les Illes Balears i la Mediterrània, tot i les pressions de la seva discogràfica.

El concert de Maria del Mar Bonet es complementa amb una exposició monogràfica sobre Rosselló, ‘Imitador del Foc, Bartomeu Rosselló-Pòrcel i la Residència d’Estudiants de Catalunya’, que es podrà visitar a l’Auditori Barradas del 7 al 17 de febrer.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any