El ministre de Defensa respon a Mas: ‘Qui conculqui l’estat de dret espanyol s’hi haurà d’enfrontar’

  • Per Morenés, l'expedient al fiscal superior de Catalunya demostra 'que l'estat de dret funciona'

VilaWeb
Redacció
05.03.2013 - 11:18

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ministre de Defensa espanyol, Pedro Morenés, ha respost les declaracions del president de la Generalitat, Artur Mas, que ahir va acusar l’estat de tenir ‘poc sentit democràtic’ per obrir un expedient al fiscal superior de Catalunya perquè havia donat suport al dret de decidir i en canvi no actuar quan el general José Antonio Chicharro havia amenaçat d’intervenir militarment Catalunya.

‘Espanya és un estat de dret i sigui qui sigui qui el conculqui, s’hi haurà d’enfrontar’, ha dit Morenés en una entrevista a la Cadena Cope (àudio), on ha afirmat que en tots dos casos s’havien obert expedients. Això demostra ‘que l’estat de dret funciona’, ha declarat. Així, ha equiparat les amenaces del general Chicharro amb les declaracions del fiscal en cap de Catalunya, Martín Rodríguez Sol, que va dir que veia legítim que Catalunya aspirés a consultar els ciutadans sobre el futur polític. Morenés ha dit que el fiscal general de l’estat, Eduardo Torres-Dulce, considerava que les paraules de Rodríguez Sol podien ‘ser constitutives d’algun tipus d’acció contra el dret’, i que per això li havia obert un expedient. ‘No es jutja per allò que aparegui als diaris sinó que hi ha d’haver un tràmit que precisament respecta l’estat de dret’, ha argumentat.

La reacció als vols militars és una ‘exageració’



El ministre espanyol també ha valorat les crítiques per les maniobres aèries de l’exèrcit de l’aire a determinades zones de Catalunya. ‘Crec que l’ús de l’exageració en termes polítics està al dia, […] les forces armades han fet exercicis a determinades zones d’Espanya durant trenta anys, i a Catalunya fa trenta-cinc anys que es fan vols i ningú ha dit mai res’, ha dit, sense fer referència a la baixa altura dels últims vols. Al seu parer, ‘s’exageren arguments amb intencions que tenen poc a veure amb allò que passa en realitat’.

Informació relacionada:

L’estat persegueix el fiscal de Catalunya només per dir que es pot fer una consulta

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any