Campanya de la societat civil nord-catalana contra el tancament de la delegació de TV3

  • Paral·lelament, hi ha una campanya de recollida de signatures per a la restitució de les corresponsalies de Perpinyà, el Pirineu i les Terres de l'Ebre

VilaWeb
Redacció
05.03.2013 - 10:09

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un grup d’entitats culturals, cíviques, socials i esportives de Catalunya Nord demanen que no es tanqui la delegació de TV3 a Perpinyà, tal com es va anunciar la setmana passada. La petició la fan en representació del conjunt de la societat civil nord-catalana i l’adrecen a TV3, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, el Parlament de Catalunya i el govern de la Generalitat. Al manifest, s’hi poden adherir persones, entitats culturals, cíviques, socials i esportives.

Segons les primeres associacions signatàries (el Casal Jaume I de Perpinyà, el Centre Cultural Català del Vallespir, el Casal del Conflent, Arrels, Comte Guifré, la Bressola, Aire Nou de Bao, el Col·lectiu dels Professors de Català, l’associació Enraonem i Òmnium Cultural Catalunya Nord), aquesta delegació havia assumit ‘amb una gran professionalitat un paper determinant i destacat per informar, il·lustrar i millorar el coneixement mutu de la ciutadania, amb l’actualitat i les evolucions del territori de banda a banda d’una frontera que s’ha anat esborrant’.

Consideren que aquest paper també té per als catalans del nord i del sud ‘funcions insubstituïbles’, com ara ‘mantenir un lligam quotidià entre Catalunya i la perifèrica Catalunya Nord, inscriure Televisió de Catalunya en el marc mental, social i informatiu dels Països Catalans, contribuir a la normalització lingüística i a la reapropiació de la llengua i dels referents culturals i patrimonials catalans a Catalunya Nord, assegurar la permanència d’uns vincles històrics entre Catalunya i Catalunya Nord que no han desaparegut mai d’ençà del 1659, i preparar les mentalitats d’ambdós territoris per als desafiaments econòmics del futur’.

Paral·lelament a la iniciativa nord-catalana, des de fa uns quants dies circula per internet una altra campanya de recollida de signatures contra la decisió de TV3 de tancar les corresponsalies de Perpinyà, el Pirineu i les Terres de l’Ebre. Gairebé sis mil persones ja han signat la petició a través del portal Change.org.

 

Més informació:

Entrevista amb Pere Codonyan: ‘El territori quedarà totalment desconnectat’

Eva Clausó: ‘Durant molts anys vaig treballar sense cap mena de contracte

Carta de comiat d’Eva Clausó de la delegació de TV3 al Pirineu: Lluiteu per fer una televisió de tot el territori, perquè les comarques no desapareguin

Opinió contundent del periodista de la Seu d’Urgell Andreu González Nandín: El Pirineu, quiet i mut davant la càmera

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any