Recollida de signatures per la restitució de les corresponsalies de TV3 al Pirineu, Terres de l’Ebre i Perpinyà

  • La iniciativa es vehicula des del portal Change.org i ja arriba gairebé a les tres mil adhesions

VilaWeb
Redacció
03.03.2013 - 12:58

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El tancament de les corresponsalies de TV3 al Pirineu, Terres de l’Ebre i Perpinyà ha generat un esclat d’indignació per la desconnexió del territori que implica. Les mostres de suport als afectats i de protesta contra la decisió no han parat d’expressar-se a la xarxa des que es va fer pública la decisió divendres. També s’ha posat en marxa una recollida de signatures a favor de la restitució de les corresponsalies al portal Change.org, que ja compta amb gairebé tres mil adhesions.

El text que es pot signar en aquesta iniciativa i que va dirigit al president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Brauli Duart, i al director de TV3, Eugeni Sallent, diu:

‘TV3 ha esdevingut al llarg de la seva història una eina de cohesió social i cultural arreu dels territoris de parla catalana. Per a tal efècte, és vital que tots els territoris s’hi visualitzin i se sentin partícips del que fins ara podíem considerar ‘la nostra televisió’. En els darrers dies, la direcció de TV3 ha decidit acomiadar les corresponsalies del territoris més extrems i despoblats del Principat de Catalunya, perdent així presència a l’actualitat catalana i guanyant una invisibilització no merescuda de les persones que formen part d’aquests territoris i potenciant, una vegada més, el centralisme informatiu. S’han eliminat doncs, els i les corresponsals que cobrien la zona de l’Alt Urgell, la Cerdanya, el Principat d’Andorra, els Pallars, Perpinyà i les Terres de l’Ebre.

Sol·licitem la restitució de les corresponsalies als citats territoris, per tal de garantir l’equilibri territorial informatiu, el rigor periodístic i la diversitat informativa.’

 

Més informació:

Entrevista amb Pere Codonyan: ‘El territori quedarà totalment desconnectat’

Carta de comiat d’Eva Clausó de la delegació de TV3 al Pirineu: Lluiteu per fer una televisió de tot el territori, perquè les comarques no desapareguin

Opinió contundent del periodista de la Seu d’Urgell, Andreu González Nandín: El Pirineu, quiet i mut davant la càmera

Jordi Robirosa demana a TV3 que reconsideri l’acomiadament de Codonyan

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any