‘Estimada Beatriz Talegón, no em crec les teves paraules’

  • Un jove ex-militant socialista valencià desmunta el 'vídeo revolucionari' de la dirigent socialista

VilaWeb
Josep Casulleras Nualart
13.02.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Com voleu fer la revolució des d’un hotel de cinc estrelles?’, diu la secretària general de la Unió Internacional de Joventuts Socialistes, Beatriz Talegón. En el vídeo, que ha corregut com una reguera de pólvora per la xarxa, la jove criticava els dirigents dels partits en el Consell de la Internacional Socialista la setmana passada. Però un altre jove, ex-militant i ex-dirigent socialista de Mutxamel (Alacantí) no se la creu. Julián Jiménez ha publicat aquesta carta oberta a Beatriz Talegón en el seu bloc, qüestionant la sinceritat del discurs.

‘No em crec les teves paraules, perquè, si fossin sinceres, per què no te n’has anat del PSOE? On vas dormir tu quan criticaves l’hotel de luxe en què us reuníeu els socialistes del món mundial? On és la teva carta de renúncia de les teves responsabilitats? On és la carta per unir-te sincerament, més tard, als qui fa anys que són al carrer protestant?’, escriu en el bloc.

Jiménez va deixar el partit a final del 2009. I va exposar en el seu Facebook les raons per fer-ho: la negació de la crisi econòmica que va fer el govern de Zapatero, la política erràtica en matèria social i els problemes d’organització interna del PSPV. Aleshores, diu ell, Beatriz Talegón el va acusar de ser deslleial amb el partit.

En el bloc, acaba adreçant-se així a Talegón: ‘Per això, crec sincerament, ex-companya Beatriz Talegón, que el teu discurs és una simple posa que reclama un Partit Socialista que fa aigües. Un PSOE que, per convertir-se en perpetuador d’aquest règim decrèpit hereu del franquisme està tocat de mort, com alguns advertim des de fa bastant temps. I per això, només per això, necessita aparences per intentar mantenir els incauts de bona fe que vegin en les seves paraules un aire fresc que en el PSOE, sincerament, no existeix. Perquè el PSOE es desintegra, no convenceu ningú, partits més coherents que vosaltres us trepitgen els talons i necessiteu un baló d’oxigen: aquest que vol ser el teu vídeo de posat rebel, esbombat pel grup Prisa i ABC, i que tu mateixa esbombes des de la teva “fan page” de Facebook.’

Alguns lectors de la carta de Julián Jiménez han demanat explicacions a Talegón per Twitter. Aquestes són algunes respostes que ha donat ella mateixa, i la rèplica, també a Twitter, de Jiménez:

Me gustaría saber que tiene que decir @beatriztalegon sobre esta carta que le han escrito… jsmutxamel.blogspot.com.es/2013/02/carta-…

— Peligrosa★María (@merykoneo) 12 de febrer de 2013

@merykoneo pues que es muy fácil inventar sin pruebas. Curioso que no esté mi comentario. Curioso que este chico trate de aprovecharse así.

— beatriz talegon (@BeatrizTalegon) 12 de febrer de 2013

@merykoneo yo a este chico no le conozco de nada. y jamás hice lo que él trata de inventar. jamás he borrado un comentario en ningún sitio.

— beatriz talegon (@BeatrizTalegon) 12 de febrer de 2013

@beatriztalegon Curioso que no seas sincera. Si que me conociste de algunos actos de las JSE, allá por 2008.

— Julián JG (@jjg_7) 12 de febrer de 2013

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any