Beatriz Talegón: ‘Com voleu fer la revolució des d’un hotel de cinc estrelles?’

  • El discurs crític de la secretària general de les joventuts socialistes causa impacte en la xarxa

VilaWeb
Redacció
12.02.2013 - 09:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El nom de l’espanyola Beatriz Talegón, secretària general de la Unió Internacional de Joventuts Socialistes, ha corregut molt per la xarxa aquestes últimes hores. El motiu: la seva intervenció la setmana passada en el Consell de la Internacional Socialista que es va fer a la ciutat portuguesa de Cascais, en què va deixar amb un pam de nas més d’un assistent del centenar de representants de partits socialistes de tot el món amb el discurs que hi va fer.

Va demanar un canvi en la manera de fer política, que els comptes dels partits siguin transparents, ‘i no un misteri com el de les piràmides’, i va criticar amb duresa que es pretengués donar resposta al drama i a la desesperació de molta gent des d’hotels de cinc estrelles i amb els delegats arribant al consell amb cotxes de luxe.

Es va queixar que els dirigents dels partits volien els joves ‘només per aplaudir i omplir els llocs de cares boniques’.

‘Som aquí compromesos amb vosaltres, els mal anomenats líders, perquè sou els responsables del que passa. Paguem les conseqüències de la vostra falta d’acció, o de la vostra acció’, va reblar.

Crítiques a Talegón

Tan bon punt ha començat a circular el vídeo de Talegón un jove ex-militant socialista de Mutxamel ha escrit un apunt crític en el seu bloc: ‘Estimada Beatriz Talegón, no em crec les teves paraules’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any