El PP perdria més de 50 escons i IU i UPyD pujarien significativament, segons una enquesta del Periódico

  • La intenció de vot a ERC també augmentaria notablement

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
03.02.2013 - 08:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Enmig de l’escàndol dels anomenats papers de Bárcenas, que esquitxa el PP, el Periódico publica avui un estudi d’opinió de l’empresa Gesop en què aquest partit perdria més de cinquanta escons si es fessin ara eleccions. L’estudi vaticina un terratrèmol al mapa polític espanyol, amb un augment lleuger del PSOE i una alça de la intenció de vot a IU, UPyD i ERC.

En concret, el PP perdria entre 51 i 53 diputats i es quedaria amb 132-134, molt lluny de la majoria absoluta (176). Tot i la davallada del PP, el PSOE solament recuperaria entre 10 i 13 diputats i arribaria a 123-120. L’enquesta de Gesop sí que detecta un augment important de vots a les formacions IU (entre 11 i 14 escons més), UPyD (entre 18 i 21 més) i ERC (3 i 4 més), mentre que CiU en perdria entre 1 i 3. Si es fessin eleccions ara, això es traduiria amb 26-23 diputats per a UPyD; entre 25 i 22 per a IU; CiU n’obtindria entre 15 i 12, i ERC saltaria a 7-6.

Del resultat del baròmetre del Gesop s’extreu que la caiguda dels populars i la minsa pujada del PSOE abocarien a acords inèdits en la política espanyola, amb el tradicional bipartidisme en el punt més baix de la història. A més, el vot en blanc, el nul i l’abstenció se situarien en el 25%.

Notícies relacionades:

Rajoy hauria rebut 322.000 euros en negre en dotze anys, diu El País

Rajoy no esvaeix les sospites

Un miler de persones protesten contra la corrupció política davant la seu del PP a Barcelona

Més de set-centes mil signatures exigeixen la dimissió de Rajoy i la cúpula del PP

    Recomanem

    La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

    Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

    Fer-me'n subscriptor
    des de 75€ l'any