Un miler de persones protesten contra la corrupció política davant la seu del PP a Barcelona

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
03.02.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un miler de persones es van concentrar ahir al vespre davant la seu del Partit Popular català, al carrer Urgell de Barcelona, en protesta per la corrupció política. La majoria de manifestants, convocats pel moviment indignat, havien sortit a quarts de set de la plaça de Catalunya per denunciar els últims casos de presumpta corrupció i per exigir la dimissió del president del govern espanyol, Mariano Rajoy.

Davant la seu del PP, fortament vigilada per la policia, es van cridar consignes, es van mostrar sobres gegants (en referència als pagaments en negre) i es va llançar confeti (vídeos). Cal recordar que un informe policial ha revelat pagaments i regals de la trama Gürtel a la ministra Ana Mato i el seu ex-marit, entre els quals hi ha confeti per valor de 4.680 euros.

Alguns dels manifestants, després de la concentració, se’n van anar una altra vegada cap a la plaça de Catalunya, per a preparar noves protestes, com ara repics d’atuells diaris als balcons, a partir d’avui, a les vuit del vespre.

Més accions

Una altra acció acordada en assemblea, però ahir al matí, és una concentració a la plaça de Sant Jaume, dilluns a les vuit del vespre, per fer-hi una assemblea i quedar-s’hi a dormir per ser davant el Palau de la Generalitat pel consell de govern, l’endemà.

Paral·lelament, centenars de persones ja es van concentrar divendres a la mateixa plaça de Sant Jaume de Barcelona, en protesta pels últims escàndols de corrupció, tant de Catalunya com d’Espanya. Unes sis-centes persones, segons la Guàrdia Urbana, es van manifestar a la tarda per la Rambla fins a arribar a la plaça, on van denunciar els polítics corruptes.

I dijous també hi va haver concentracions espontànies davant de moltes seus del PP al país, com a Alacant, Barcelona, Palma i València.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any