Teresa Enrich substitueix Gorka Knörr al capdavant de l’ICEC

  • La nova directora de l'Institut Català de les Empreses Culturals s'ha dedicat a la producció televisiva i cinematogràfica

VilaWeb
Redacció
17.01.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El consell general de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), presidit pel conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va aprovar ahir el nomenament de Teresa Enrich com a nova directora. Enrich, que prové del camp de la producció televisiva i cinematogràfica, substituirà en el càrrec Gorka Knörr, que ocupava el càrrec des del juliol.

L’experiència de Teresa Enrich en el sector audiovisual se centra sobretot en el mercat espanyol i llatinoamericà. Ha participat com a productora o directora de producció en desenes de projectes audiovisuals, entre els quals es destaquen films com ara ‘Tras el Cristal’, ‘Vorvik’, ‘La habitación de Fermat’ o ‘Carta a Eva’. En l’àmbit de la televisió, ha estat productora de films televisius i sèries com ara ‘Mar Rojo’, ‘Engrenage’ (I i II) i ‘Les Veus del Pamano’, a més de vuitanta documentals coproduïts amb uns quants països de Llatinoamèrica, que va realitzar en qualitat de directora de producció de l’Associació de Televisions Educatives i Culturals Iberoamericanes (ATEI). També ha estat directora de producció de canals temàtics de Tele5/Planeta i vice-presidenta de l’Acadèmia de Cinema espanyol durant el període de presidència d’Àlex de la Iglesia; actualment n’és membre consultor en l’especialitat de producció.

La substitució de Xavier Solà no és prioritària, segons Mascarell

El conseller de Cultura encara no ha acabat de reestructurar el departament. Se sap que el càrrec més significatiu, el secretari general, ja no l’ocuparà Xavier Solà, investigat per la fiscalia anticorrupció. Amb tot, Mascarell diu que aquesta substitució no és prioritària, que quan vegi clar qui l’ha de substituir farà el nomenament i el canvi. Però que això pot ser la setmana que ve o d’aquí a tres setmanes.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any