Llanos de Luna ara vol imposar la bandera espanyola a les escoles

  • Denuncia l'Ajuntament de Corbera de Llobregat perquè no té la bandera penjada a les escoles, al pavelló, a la biblioteca i al camp de futbol

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
17.01.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, ha obert un nou front de persecució als ajuntaments catalans: no tan sols els amenaça de denunciar-los si no pengen la bandera espanyola a la casa de la vila, sinó que ha enviat una primera denúncia, a Corbera de Llobregat, perquè no la tenia a les escoles municipals, al pavelló, a la biblioteca, al camp de futbol ni a les instal·lacions de la policia local.

L’ajuntament va haver de penjar la bandera espanyola a l’edifici consistorial arran d’un requeriment de la delegació del govern espanyol per una denúncia particular. ‘Un cop posada la bandera, ens vam pensar que la qüestió ja s’havia resolt’, ha declarat a VilaWeb el batlle de Corbera de Llobregat, Manel Ripoll. Però el mes de novembre passat els va arribar un nou requeriment de la delegació perquè la posessin a tots els altres edificis municipals, incloses les instal·lacions esportives i les sis escoles.

L’ajuntament va al·legar que no disposava dels pals, ni de la infrastructura, ni de les banderes, i que no tenia pas prou diners, oimés tenint en compte l’actual context de crisi.

Aquesta setmana mateix, la delegació que dirigeix Llanos de Luna ha portat el cas directament per la via judicial, per la ‘inactivitat de l’ajuntament’ durant aquests dos darrers mesos. L’ajuntament ha rebut un requeriment del jutjat contenciós administratiu número 8 de Barcelona perquè compleixi l’ordre. I té vint dies per al·legar.

Llanos de Luna basa la denúncia en l’incompliment de la llei de banderes, i també de la llei espanyola reguladora de les bases de règim local.

Ripoll explica que no pensa complir aquesta ordre, i es pregunta fins on pensa arribar la delegació del govern espanyol per obligar-lo a fer-ho.

‘I si no posem la bandera, què ens faran?’

El president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch, s’ha declarat indignat per la denúncia de Corbera de Llobregat. ‘Lamentem l’actitud de fer gastar els diners no pas amb coses prioritàries, sinó amb els problemes de Llanos de Luna’, ha dit a VilaWeb. ‘Ens demanem si la norma és igual per a tothom o si és un brot de la delegació del govern espanyol contra un ajuntament concret; a quins edificis públics s’ha d’aplicar això? Al cementiri i a la deixalleria també? A les escoles, hem de posar-hi la bandera espanyola? Qui la pagarà? El problema d’això sembla que és la voluntat d’espanyolitzar Catalunya que té el govern del PP’, ha dit Buch.

També ha recordat que els serveis jurídics de l’ACM resten a disposició dels ajuntaments associats per a assessorar-los. ‘Si cal, reforçarem els serveis jurídics’, ha dit Buch. I, finalment, es pregunta: ‘I si no posen la bandera, què passarà? Què li faran al batlle? I si em gasto els 3.000 euros de la bandera espanyola en les famílies que no arriben a final de mes, què? Ens farà plegar? Ens faran anar a Quatre Camins?’

Preocupació de batlles

L’Associació de Municipis per la Independència ha explicat a VilaWeb que de moment no tenen pas constància de més ajuntaments, a part el de Corbera de Llobregat, que hagin estat obligats a penjar la bandera espanyola a tots els edificis municipals, escoles incloses. Ara, alguns d’aquests municipis sí que han rebut requeriments de la delegació del govern espanyol per saber si la tenen hissada a la casa de la vila. I admeten que hi ha preocupació entre alguns batlles per la pressió que fa la delegació.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any