Un jutge investiga els mossos que van detenir indignats a la Ciutat de la Justícia

  • Els agents van entrar al complex judicial sense avisar la jutgessa degana quan els indignats anaven a recollir la citació judicial

VilaWeb
Redacció
16.01.2013 - 17:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un jutge de Barcelona ha obert diligències contra els mossos d’esquadra que el 6 d’octubre del 2011 van entrar al vestíbul de la Ciutat de la Justícia per detenir sis membres del col·lectiu dels indignats que anaven a presentar-se voluntàriament al jutge. Els agents no van avisar ni la jutgessa degana, màxima autoritat al complex judicial, ni al jutge de guàrdia, i això va generar força polèmica entre l’estament judicial i la Conselleria d’Interior. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va fer una queixa formal i els mossos van destituir el màxim responsable del cos a la Ciutat Judicial i va nomenar un nou comissari.

A primera hora de la tarda d’aquell dia, els mossos es van assabentar que diversos membres del 15-M s’havien presentat a la Ciutat Judicial, després de saber que els buscaven per participar en els aldarulls al parlament el mes de juny anterior. De cop, mig centenar d’agents antiavalots van entrar al vestíbul i van retenir durant diverses hores tres periodistes, els advocats i els indignats, que van ser detinguts sense que el jutge de guàrdia ho sabés.



Els advocats van presentar una querella per detenció il·legal, però el magistrat ho va deixar en un procés de faltes per coaccions als lletrats. Ara ha acceptat el recurs dels advocats per detenció il·legal sense tancar el procediment per coaccions. El jutge haurà de requerir a Interior que identifiqui qui eren els mossos que van fer l’operació i qui els comandava.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any