Duran no vol una única pregunta de sí o no a la independència

  • Revela que va anul·lar un dinar amb Mas i Junqueras perquè aquest li havia demanat que dimitís

VilaWeb
Redacció
13.01.2013 - 16:07

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president d’Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, no està d’acord que en la consulta del 2014 es faci una sola pregunta sobre si s’està d’acord amb la independència de Catalunya o no. Ho ha dit responent una pregunta que un lector a fet al seu bloc. ‘Votaria Unió a favor d’una consulta amb una única pregunta a favor o contra la independència?’, li han demanat. ‘Unió hauria de decidir. Jo defensaria i votaria no’, ha respost Duran.

El mateix lector li feia dues preguntes més, la primera de les quals era què li semblava que ‘el seu soci de govern a Catalunya’, ERC, demanés la seva dimissió pel cas Pallerols. Durant ha respost: ‘ERC no és el meu soci. Tenim un pacte d’estabilitat parlamentària, però accepto i entenc que vostè el conideri soci. Respecto que demanin la meva dimissió, però no ho comparteixo. Dimarts teníem un dinar el president Mas, Junqueras i jo, i personalment vaig demanar que l’anul·lava. Jo no m’assec amb algú que demana la meva dimissió’.

L’altra pregunta era si l’opció preferida per Duran i Lleida, la confederació amb Espanya, és compatible amb la declaració de sobirania proposada per CiU i ERC. Respon que hi cap, la confederació, en l’acord.


Més informació:

Duran se’n va a Xile en plena crisi d’Unió: ‘És clar que no dimitiré’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any