Un treball sobre els riuraus de la Vall rep el Premi d’Investigació de l’IEVA

  • Carlos Fuster hi estudiarà aquestes edificacions de la part occidental de la comarca

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
04.01.2013 - 10:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El projecte ‘Temps de pansa: riuraus i sequers a la Vall d’Albaida’ és el treball que ha resultat guanyador del IX Premi d’Investigació de la Vall d’Albaida, convocat bianualment per l’IEVA. El projecte d’investigació, al voltant del món de la pansa, se centra en els riuraus ‘una petjada patrimonial que ha quedat als nostres paisatges’, tal i com l’explica l’autor, Carlos V. Fuster. La decisió del premi la va prendre el jurat divendres passat, 28 de desembre, després de valorar els 12 treballs que s’hi havien presentat en aquesta ocasió.

A l’hora d’atorgar el premi es va considerar que es tracta ‘d’una investigació sòlida que pot ajudar a demostrar que els riuraus no són una qüestió marginal a la nostra comarca, i pot contribuir a salvar-ne alguns d’emblemàtics, la qual cosa, a més, pot potenciar l’interés turístic de la Vall d’Albaida. Tot açò, lligat directament amb l’interés vitivinícola del nostre territori’. A més, el jurat va valorar també que el projecte ‘té un caràcter interdisciplinari que contribueix a fer veure la cultura com una realitat propera, i que no es tracta d’una investigació nostàlgica ni retrospectiva, sinó suggerent i prospectiva, útil per a incrementar el valor turístic i l’atractiu pràctic de la comarca i de la seua vinya’.

En aquesta novena convocatòria del premi de l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida, el jurat el formaven el Rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar; l’historiador Josep R. Segarra; la filòloga Conxa Penadés; el secretari general del Centre UNESCO de València, José Manuel Gironés; la investigadora en medicina Immaculada Molina; Roberto Sanz, en representació de Caixa Ontinyent; el batle d’Ontinyent, Jorge Rodríguez; i el conseller de Cultura de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, José Vidal; a més de la presidenta de I’IEVA, Maria Josep Garcia.

L’IEVA promou cada dos anys aquest premi, dotat amb 3.000 euros, destinat a fomentar la realització d’estudis sobre la realitat comarcal que ajuden a conéixer-la i difondre-la.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any