Voluntaris de la Biblioteca de Catalunya milloren dues-centes entrades de la Viquipèdia

  • A partir del 2013 també crearan articles nous sobre documents singulars o de creadors rellevants custodiats per la Biblioteca de Catalunya

VilaWeb
Redacció
28.12.2012 - 12:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Trenta-quatre editors voluntaris de la Biblioteca de Catalunya han ampliat i millorat dues-centes entrades de la Viquipèdia sobre personalitats i organismes catalans, segons que informa el Departament de Cultura. Entre les planes millorades, hi ha les dedicades a Isaac Albéniz, Robert Gerhard, Enric Granados, Manuel Blancafort, Xavier Cugat, la Coral Sant Jordi, Mercè Llimona, Josep M. Madorell, Ismael Smith, Tísner, Néstor Luján, l’Arxiu de Ràdio Barcelona, Alicia de Larrocha, Conxita Badia, Àngel Zuñiga i Joan Maragall.

Aquest pla de col·laboració de la Biblioteca de Catalunya amb la Viquipèdia té per objectius: incrementar els continguts catalans de qualitat de la Viquipèdia en català, castellà i anglès; internacionalitzar el coneixement de la cultura catalana; fer visible els fons i l’activitat de la Biblioteca de Catalunya a través d’una eina intensament utilitzada per tot tipus d’usuari; atreure els usuaris de la Viquipèdia cap als tresors patrimonial que la Biblioteca de Catalunya posa a disposició dels investigadors.

En la segona fase, a partir del 2013, es continuarà amb aquesta tasca, i a més, es crearan articles nous sobre documents singulars de la cultura catalana i de creadors rellevants dels quals la Biblioteca de Catalunya en custodia el fons, i que no són encara a la Viquipèdia. En aquesta fase també es revisaran articles sobre nomenclatura del món del llibre, conservació, restauració, etc,  en tant que disciplines estretament vinculades amb la Biblioteca.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any