Estelades i crits d’independència al concert de Sant Esteve del Palau de la Música

  • Cantaires i públic han fet voleiar les estelades durant la interpretació del Cant de la Senyera, al final del tradicional concert

VilaWeb
Redacció
26.12.2012 - 21:43

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Orfeó Català ha ofert al Palau de la Música Catalana el tradicional concert de Sant Esteve, que enguany també ha arribat impulsat pel clam independentista. S’havia fet una crida perquè cantaires i assistents fessin voleiar estelades al final del concert, durant la interpretació del ‘Cant de la Senyera’. I així ha estat. Dotzenes d’estelades han aparegut a l’escenari i entre el públic mentre els cors interpretaven el cant, que ha estat seguit per crits d’independència. A més, durant la mitja part del concert, l’Orfeó Català ha llegit un comunicat en què ha defensat la immersió lingüística i l’escola en català.

Més de 250 cantaires han ofert una àmplia mostra de música nadalenca, des del repertori tradicional fins a nadales en estil jazz. Els més menuts, el cors de l’Escola Coral, han homenatjat compositors il·lustres com ara Joan Llongueres, Antoni Nicolau i Benjamin Britten. Com a sorpresa especial, l’Orfeó Català ha convidat els assistents i la resta de cors a cantar juntament amb Virgínia Martínez i Salva Racero la cançó ‘Tornarem’, de Lax’n Busto, que l’Orfeó ha enregistrat al Disc de la Marató. 

Sense emissió en directe

Per primera vegada, enguany el concert no s’ha emès en directe pel Canal 33, com s’havia fet sempre, sinó que s’emet en diferit a les deu del vespre. És una de les conseqüències de la fusió del canal 3XL amb el 33, que fa que el canal cultural s’emeti només en franja nocturna.

Crits d’independència al concert dels Amics de les Arts

Fa temps que les estelades i els crits d’independència es fan notar en multitud d’actes i concerts. Un dels últims casos va ser el proppassat dia 20, en el concert benèfic ‘Els Amics de les Arts i els seus amics’ al Teatre Auditori Sant Cugat. Al final de l’actuació, quan tots els músics van sortir a l’escenari a saludar, el públic es va alçar i, de manera espontània, es va posar a cridar consignes independentistes i a fer onejar estelades (vídeo).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any