Crida a omplir el Palau d’estelades pel concert de Sant Esteve

  • Quan l'Orfeó Català interpreti el Cant de la Senyera, al final del tradicional concert

VilaWeb
Redacció
26.12.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una de les cites tradicionals de Nadal és el concert de Sant Esteve, que ofereix l’Orfeó Català avui al vespre al Palau de la Música Catalana. L’Assemblea Nacional de Joves Independentistes de l’ANC ha fet una crida perquè tots els assistents hi vagin amb estelades i omplin el Palau amb banderes i crits d’independència. La crida ja fa dies que corre per les xarxes socials.

‘Després d’omplir el Camp Nou i diversos llocs emblemàtics del nostre país amb estelades, ara toca un dels llocs més representatius de la història del nostre país’, diu una de les assemblees territorials de l’ANC, que anima tothom a enarborar l’estelada durant l’última cançó del concert, que serà, com sempre, el Cant de la Senyera. Una manera simbòlica de reivindicar la cultura, la llengua i el país.

Els cantaires de l’Escola Coral de l’Orfeó Català i el trio Vidal de Jazz oferirana partir de les set del vespre una Suite nadalenca en clau de jazz i nadales populars catalanes. També actuaran els cors de l’Escola Cora de l’Orfeó Català, que interpretaran cançons nadalenques.

Sense emissió en directe

Per primera vegada, enguany el concert no s’emetrà en directe pel canal 33, com s’havia fet sempre, sinó que s’emetrà en diferit a quarts de deu del vespre. És una de les conseqüències de la fusió del canal 3XL amb el 33, que fa que el canal cultural s’emeti només en franja nocturna.

Crits d’independència al concert dels Amics de les Arts

Fa temps que les estelades i els crits d’independència es fan notar en multitud d’actes i concerts. Un dels últims casos va ser el passat dia 20, en el concert benèfic ‘Els Amics de les Arts i els seus amics’ al Teatre Auditori Sant Cugat. Al final de l’actuació, quan tots els músics van sortir a l’escenari a saludar, el públic es va alçar i, de manera espontània, es va posar a cridar consignes independentistes i a onejar estelades (vídeo).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any