Navarro anuncia una abstenció del PSC cada cop que el Parlament voti sobre el dret a decidir

  • Reivindica ser cap de l'oposició perquè vaticina que 'Mas serà el president i Junqueras serà el líder del govern'

VilaWeb
ACN
20.12.2012 - 20:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha anunciat una abstenció del seu partit cada cop que el Parlament voti qüestions referents al dret a decidir i la consulta sobre l’autodeterminació en aquesta legislatura. El socialista assegura que es manté favorable a un referèndum i ha garantit, durant el seu discurs al debat d’investidura, que el PSC no posarà pals a les rodes a la iniciativa. 

Però tot i això, ha deixat en mans de CiU, ERC i de Artur Mas i Oriol Junqueras fer-ho possible, legal i acordat. En virtut, a més, del que Navarro considera un pacte de dos socis de govern, el cap del PSC s’ha reivindicat com a cap de l’oposició, perquè ‘Mas serà el president i Junqueras serà el líder del govern’.

El candidat de CiU a la presidència, Artur Mas, ha titllatde tèbia i còmode la decisió del PSC d’abstenir-se en totes les votacions al Parlament sobre el dret a decidir. ‘I si estan d’acord s’abstindran? I si no estan d’acord s’abstindran? Respon a aquesta comoditat de no mullar-se, però és sorprenent, absolutament xocant i sorprenent’, ha criticat Mas, que ha replicat punt per punt tots els atacs que li ha dirigit el primer secretari del PSC, Pere Navarro, en la seva primera intervenció al Parlament. Fins i tot li ha etzibat: ‘No entraré en discussions de lideratge, no sé si vostè està en condicions de donar lliçons com ha fet avui’.

Navarro ha considerat que el president en funcions, Artur Mas, ha volgut privatitzar la qüestió amb el pacte amb ERC. ‘Vostè ja té el pacte fet, el procés decidit i el camí escrit’, ha considerat el líder del PSC. I per això el primer secretari socialista ha volgut marcar distància tot i no voler interferir en el procés.

‘El nostre partit no posarà pals a les rodes, cap ni un’, ha avançat Navarro, tot advertint, però, que el PSC s’abstindrà en totes i cadascuna de les votacions que afectin a aquest tema durant tota la legislatura. En aquest sentit, ha deixat clar que des del PSC permetrem així que Mas i el seu soci tirin endavant el seu pacte. ‘No ens oposarem, ens abstindrem, i ara li toca a vostè i al senyor Junqueras fer-ho possible, legal i acordat’, ha dit tot dirigint-se al president en funcions.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any