La CUP es queixa que CiU l’ha vetada en la cimera sobre la immersió lingüística

  • Demana que les forces convocades s'hi pronunciïn · Fa una crida a participar en les manifestacions de demà a Barcelona i dissabte a Castelló en defensa de la llengua

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
11.12.2012 - 12:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La CUP-Alternativa d’Esquerres s’ha queixat que el govern en funcions de CiU l’ha vetada en la reunió de partits convocada per demà de cara a fer un front comú en defensa de la llengua catalana. En un comunicat, la candidatura independentista explica que s’ha posat en contacte amb el govern, després de les declaracions d’Homs dient que no la convidava perquè desconeixia la seva posició sobre la immersió lingüística, per ‘comunicar-li la voluntat de participar en la cimera amb el compromís de treballar en defensa de la immersió lingüística i en defensa de l’escola pública’.

A la reunió de demà s’hi ha convidat ERC, el PSC, ICV-EUiA i la permanent del consell escolar. Segons la CUP-AE, el govern li ha respost que només s’hi convocaven ‘les forces polítiques que actualment tenen representació al Parlament’, i que per això no s’havia estès la convocatòria a la CUP. La candidatura ho considera un ‘vet lamentable’ i ha instat les forces convocades a pronunciar-se al respecte.

En la compareixença posterior al consell de govern, Francesc Homs ha reiterat que es tractava d’una formalitat, i ha deixat la porta oberta a sumar la CUP a altres reunions un cop constituït el nou parlament.

D’una altra banda, la CUP ha fet una crida a participar en la manifestació de demà a la tarda a Barcelona convocada pel Marc Unitari de la Comunitat Educativa en defensa de l’educació pública i la llengua catalana, i en la manifestació de dissabte a Castelló de la Plana en commemoració dels vuitanta anys de les Normes de Castelló.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any