Paulino Rivero (Canàries): ‘El sobiranisme català no ha fet ni un pas enrere’

  • El president canari diu que s'equivoquen els que llegeixen el retrocés de Mas com una derrota del sobiranisme · Exigeix 'menys dependència de l'estat espanyol i més competències' per Canàries

VilaWeb
Redacció
09.12.2012 - 12:45

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del govern de les Canàries, Paulino Rivero, exigeix ‘menys dependència de l’estat espanyol i més competències’ per generar economia i ocupació. Per fer-ho, considera que cal estar ‘molt atents’ al procés que s’obrirà a Catalunya i el País Basc perquè l’arxipèlag avanci també cap a ‘més autogovern’ aprofitant les possibilitats del marc constitucional. En un apunt al seu bloc, Rivero alerta de l’escassa o nula ‘visió d’estat’ amb que el govern d’Espanya ha interpretat les eleccions catalanes perquè ‘els resultats del 25-N, lluny de desactivar el xoc estat-Catalunya, l’empitjorarà encara més’.

El president canari creu que s’equivoca qui ‘disfressant d’èxit de partit un fracàs del model d’estat’ anuncia el vespre electoral català que el retrocés de CiU implica ‘una victòria per golejada al sobiranisme a Catalunya’, perquè els resultats electorals ‘han dit, alt i clar, que Artur Mas ha retrocedit però que el sobiranisme no ha fet ni un pas enrere’.

Per Rivero, ‘el que ha passat a Catalunya i el que passarà quan arrenqui la legislatura al País Basc anuncia un acarnissament de les tensions territorials a Espanya’.

 

[VÍDEO] Les dades del triomf sobiranista  Anàlisi dels resultats electorals en referència al procés independentista a càrrec del director de VilaWeb, Vicent Partal

Vegeu el mapa electoral del sobiranisme, poble a poble.

Més informació: Els partits sobiranistes sumen 344.735 vots més que no al 2010


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any