VÍDEO Enfrontaments a crits entre manifestants espanyolistes i defensors de l’escola catalana

  • L'arribada de la manifestació espanyolista a la Plaça de Sant Jaume rebuda amb crits i insults per grups de ciutadans

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
06.12.2012 - 14:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Tot i que la protesta contra l’ofensiva del ministre Wert s’havia desconvocat i finalment es farà dilluns, un centenar de persones s’ha concentrat a la plaça Sant Jaume de Barcelona. Amb senyeres i estelades, la concentració ha començat a les dotze del migdia i s’ha dissolt poc abans de la una, a petició dels Mossos d’Esquadra, per evitar de coincidir amb la manifestació espanyolista en favor de la constitució. Una desena de persones, però, s’han negat a marxar tot i la pressió dels agents i s’han acabat enfrontant a crits amb els manifestants que entraven a la plaça amb banderes espanyoles i se’ls encaraven.

A mig matí, uns quants centenars de persones s’ha manifestat a Barcelona amb crits en favor de la constitució espanyola i de la unitat d’Espanya. La marxa, convocada per la plataforma Espanya i Catalans, ha sortit de la plaça Urquinaona i ha baixat per via Laietana fins a la plaça Sant Jaume. S’hi han sentit consignes com ara ‘Jo sóc espanyol’, ‘Espanya unida mai serà vençuda’ i demanant la dimissió d’Artur Mas. A més, quan passaven per davant de la comissaria de la policia espanyola a la via Laietana, els manifestants s’han aturat i han aplaudit entusiàsticament el cordó policíac.

La marxa acabava a la plaça Sant Jaume, que és quan hi ha hagut els enfrontaments a crits. Finalment, s’ha llegit el manifest en defensa de la unitat d’Espanya i de la constitució.

Amb el lema ‘Espanya som tots’, la manifestació té el suport d’una desenes d’associacions, entre les quals Convivencia Civica i Forum Espanya. La plataforma organitzadora també compta amb el suport explícit de tres partits, el PP, UPyD i Ciutadans. Albert Rivera, dirigent de C’s, i Ramón de Veciana, d’UPyD a Catalunya, han participat en la manifestació.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any