Messi bat un nou rècord històric i supera Gerd Müller, màxim ‘bombarder’ els últims 40 anys

  • El futbolista alemany tenia el rècord d'haver fet 85 gols en un sol any natural · Messi l'ha superat avui

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
09.12.2012 - 21:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Messi n’ha tingut prou amb 24 minuts avui a Sevilla per fer dos gols i per assolir un dels pocs rècords de la història del futbol que li quedaven per assolir. Quaranta anys després, el futbolista alemany Gerd Müller ha perdut el rècord de gols en un sol any natural (85) a favor de Lionel Messi que avui ja n’ha fet dos contra el Betis.

Amb els malnoms de ‘bombarder’ i ‘torpede’, Müller va arribar a marcar 68 gols en tan sols 62 partits de la selecció alemanya; 365 gols en 427 partits a la Bundesleague; 78 gols en 62 partits de la Copa alemanya; i 66 gol en 74 partits de competicions europees. El 1970 va endur-se la Pilota d’Or després d’una temporada imparable al Bayern de Munic i d’haver fet 10 gols al Mundial de Mèxic. Va arribar a fer 14 gols entre els Mundials de Mèxic i Alemanya (1974), guanyat per la seva selecció, un rècord superat el 2006 pel brasiler Ronaldo.

El ‘bombarder’ alemany va estar al punt de mira del Barça durant el mandat d’Agustí Montal. La federació alemanya de futbol va declarà intransferible Müller per evitar el seu fitxatge pel club català i afavorir que jugués a Alemanya fins el Mundial del 74, en el que va marcar el gol de la victòria. La negativa de la federació a permetre el fitxatge del jugador va obligar els blau-grana a cercar una nova estrella i es va optar pel fitxatge de Johan Cruyff.

Amb el Bayern va guanyar 4 lligues, 4 copes, 3 copes d’Europa, 1 recopa d’Europa i 1 copa intercontinental. Va ser set vegades màxim golejador alemany i dues vegades, europeu. Va acabar la seva carrera futbolística als Fort Lauderdale Strikers de la North American Soccer League.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any