Rivera insta CiU a pactar amb la resta de partits un president de la Generalitat que no sigui Artur Mas

VilaWeb
ACN
26.11.2012 - 01:58

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El capitost de Cs ha instat CiU a cercar suports parlamentaris per elegir un altre president de la Generalitat que no sigui Artur Mas, que ha fracassat. És a dir, ha felicitat CiU i els seus votants per haver guanyat les eleccions, però no Mas, sinó que li ha demanat que plegués perquè un altre dirigent, ni que fos de CiU, presidís la Generalitat. ‘Ha posat en joc la convivència’, ha dit Rivera; per tant, si no plega, presentarà una moció de censura, com ha promès durant la campanya electoral. El candidat de Cs també s’ha felicitat per haver triplicat els seus diputats i poder tenir grup parlamentari propi.

Rivera ha acusat Mas de confondre la voluntat popular amb la manifestació de l’11 de setembre i d’haver convocat les eleccions per tapar el seu fracàs com a president, que ha deixat ‘els pitjors números de la democràcia’: ha perdut 12 escons i és perseguit per la justícia. Per això, ‘es mor de ganes de començar a treballar’ i de complir el seu programa electoral. Durant la campanya havia dit que, si CiU perdia escons, presentaria una moció de censura, i hi ha insistit. Si Mas no dimiteix i CiU no cerca suports per a elegir un altre president, Cs buscarà aliats per poder presentar una moció de censura el trimestre vinent.

Poc després de les onze del vespre i amb més del 95% dels vots escrutats, Rivera ha baixat a la sala on hi havia els militants i periodistes. Els seus seguidors estaven tan eufòrics que Rivera els ha hagut de demanar més d’una vegada que no baladressin o que no l’interrompessin amb aplaudiments i crits continuats.

En primer lloc, ha agraït el vot dels més de 270.000 electors que ha tingut Cs, però que miraria de defensar els interessos de tots els catalans, en especial dels que se senten espanyols i volen la convivència amb la resta de l’estat. Fins ara, aquests votants, segons ell, tenien fins i tot por d’expressar els seus sentiments, però que ara ‘la Catalunya real havia parlat’. Per això, ha repetit un dels seus eslògans de campanya: ‘Catalunya és la meva terra, Espanya, el meu país, i Europa el nostre futur.’

Aquests votants són, segons ell, uns ‘vencedors morals’, perquè Cs ha donat una lliçó: es poden guanyar vots essent un partit ‘net, lliure, sense robar ni mentir, i mirant els votants a la cara’; per això ara la resta de partits i ciutadans respectarà el seu partit.

El candidat de Ciutadans-Partit de la Ciutadania (Cs), acompanyat de la seva dona i de la cúpula del partit, ha dit que els resultats del 25-N ‘no eren fruit de la casualitat’, ans evidenciaven que ‘una part de la veu del poble volia parlar dels seus problemes’, i ha esmentat els aturats, els desnonats, els afectats per les preferents i pels empresaris sense crèdit.

Adreçant-se als ciutadans de la resta de l’estat, Rivera els ha dit que Cs volia refer ponts amb Espanya, cas se sentien orgullosos de ser espanyols i ho deien clarament; i que els seus resultats eren els resultats de la ‘societat civil sense poder, no subvencionada i lliurepensadora’.

Abans i durant el parlament de Rivera, els militants i simpatitzants de Cs que omplien una de les sales de l’hotel Gallery han cridat consignes com ‘campions, campions’, ‘Albert, president’, ‘mejor unidos’, com el lema de campanya, ‘Jordi, Jordi’ (Jordi Cañas) cada volta que sortia per TV3. Contra el cap de Solidaritat, Alfons López-Tena, han cridat ‘fora, fora’ i ‘pallasso’, quan sortia per la televisió, i han demanat la dimissió de Mas i que se n’anés a Suïssa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any