Herrera: ‘Avui més que mai Catalunya no és CiU’

  • Reitera que Artur Mas 'no es mereix el suport de les esquerres'

VilaWeb
Redacció
26.11.2012 - 00:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Pel candidat d’ICV-EUiA a la presidència de la Generalitat, Joan Herrera, ‘la victòria de CiU és la derrota dels seus objectius polítics’, i per això ha recuperat el lema de pre-campanya dient que ‘Catalunya no és CiU’. Segons ell, el retrocés de la federació nacionalista és notable i demostra que el país ‘no vol un govern d’insensibles’.

Entre crits de ‘Mas dimissió’, ha destacat que havia recuperat el diputat per Lleida, Sara Vilà, i que amb una polarització com mai, el país s’havia mobilitzat ‘a les urnes per construir una alternativa a les retallades’, i que ara començava tot.

Amb aplaudiments i crits de ‘Mas dimissió’ i de ‘Sí se puede’, la militància d’ICV-EUiA ha rebut la direcció del partit i els candidats de la coalició que han aconseguit tretze diputats en aquesta desena legislatura.

Una bona part del discurs d’Herrera després de saber els resultats s’ha centrat en la possibilitat de construir una alternativa d’esquerres, però també a subratllar el retrocés electoral de CiU: ‘Avui més que mai Catalunya no és CiU’, a to amb un dels lemes de pre-campanya.

El retrocés de la federació nacionalista ha estat notable, ha recalcat, tot i admetre’n la victòria, si bé amb un resultat que implica haver ‘perdut els objectius polítics que s’havia marcat’.

Per Herrera, CiU havia demanat un plebiscit i el resultat ha estat que ‘la gent no vol un govern d’insensibles… Qui guanya el dret de decidir som els altres’. I ha retret a Mas que busqués la majoria absoluta per a poder mantenir les retallades, però que la gent l’havia jutjat per allò de què no volia parlar: pel balanç de la legislatura.

Mas no es mereix el suport de les esquerres

Una altra cosa que ha dit és que ‘les esquerres no investissin Mas l’insensible, perquè no s’ho mereixia’, en una clara al·lusió a ERC. ‘Volem una transició democràtica, plantar cara a les retallades, una política transparent.’

‘Els millors resultats de la coalició’

Tampoc no s’ha estat de dir que aquest 25-N la coalició havia obtingut ‘els millors resultats’ des del 1980, quan el PSUC va aconseguir 25 diputats. Des de llavors havien baixat a 6, amb Joan Saura havien arribat a 12 i ara havien recuperat l’escó de Lleida. 

Molt refredat, Herrera s’ha adreçat a la militància per celebrar els resultats i dir que, en un context de polarització com mai, havien parlat d’allò que els altres no volien que parlessin: la gent ‘s’ha mobilitzat a les urnes per construir una alternativa a les retallades’. I que aquest 25-N no s’acabava res, ans començava tot, per a ‘construir una alternativa d’esquerres… un país millor, un país lliure, i un país just’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any