Sánchez-Camacho: Els catalans ‘han desautoritzat Mas i el seu projecte de separació’

  • El PP suma un diputat i n'obté 19

VilaWeb
ACN
26.11.2012 - 00:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La candidata del PPC, Alícia Sanchez-Camacho, ha celebrat el resultat del seu partit, que demostra que la prioritat de la gent és la sortida de la crisi. Creu que els catalans ‘han desautoritzat Mas i el seu projecte de separació’ i que no tan sols CiU ha perdut escons, sinó la suma de les forces favorables al dret de decidir. I tot seguit ha retret a Mas que s’hagi convertit ‘en el millor candidat d’ERC’, perquè la convocatòria d’eleccions ha fet que els republicans hagin passat a ser la segona força. Per tant, ha demanat a Mas que actuï en conseqüència, que abandoni el rupturisme i que es preocupi de fer sortir Catalunya de la crisi.

Alícia Sánchez-Camacho s’ha presentat a la premsa somrient i voltada dels principals dirigents del Partit Popular català. Ha celebrat l’augment de participació, que demostra ‘el compromís dels catalans amb una fita històrica i unes eleccions transcendentals’, però sobretot el resultat del seu partit, que supera els obtinguts fins ara tant en vots com en escons. Després de donar les gràcies a tots els qui han votat la seva formació, i d’haver-ho fet en un moment en què el govern espanyol del PP pren mesures dures, ha dit que aquest augment de suport demostrava que els ciutadans creuen que la prioritat era la sortida de la crisi i la creació d’ocupació.

Tot seguit Artur Mas ha estat el fitó dels seus retrets. D’entrada, ha dit, ‘ha fracassat’: ha perdut escons; a més, la suma d’escons de les forces sobiranistes serà menor en la pròxima legislatura. Per tant, ha deduït, ‘els catalans han desautoritzat Mas i el seu projecte de separació’ i li han dit ‘que havia equivocat les prioritats i l’alternativa que presentava’: els ciutadans han deixat clar que no necessitaven un messies, sinó un governant que treballi per la recuperació econòmica i la sortida de la crisi. 

Un altre retret a Mas: que hagi paralitzat el govern durant sis mesos i hagi deixat Catalunya sense pressupostos per convocar unes eleccions que ‘ningú no demanava’ i que, al final, no han reportat a CiU millors resultats. La ‘majoria excepcional’ que demanava Mas ‘és una majoria menys sobiranista’. L’únic ‘mèrit’ de tot plegat és que Mas s’hagi convertit ‘en el millor candidat d’ERC’. Per tant, Oriol Junqueras hauria d’estar molt agraït al cap de CiU. 

El PSC tampoc no s’ha estalviat les seves crítiques. Segons ella, el PSC és ‘el segon partit perdedor’ i ‘ha fracassat’ després d’obtenir el pitjor resultat de la seva història en unes eleccions parlamentàries, i és que els votants socialistes han abandonat el PSC perquè no entenen la seva proposta federalista ni el seu complex a l’hora de defensar l’estat espanyol.

El futur

En fi, la candidata del PPC a la presidència de la Generalitat ha afirmat que el seu partit treballaria ‘amb serietat i responsabilitat’; que demà mateix es posarien a complir l’objectiu de recuperar l’economia i de treure Catalunya de la crisi econòmica, confiant que els seus rivals ‘actuarien en conseqüència i sabrien llegir els resultats’. 

Agraïments a Rajoy

Sánchez-Camacho ha valorat especialment el segon diputat que el PPC ha aconseguit a la demarcació de Girona i que li ha permès de superar la barrera dels 18 diputats. També ha agraït el suport de la direcció del PP i del govern espanyol, especialment de Mariano Rajoy.

I després de declarar a la premsa ha fet acte de presència a la sala on l’esperaven els simpatitzants del PPC. Davant un centenar i mig de persones, la dirigent dels populars catalans ha convidat els seus seguidors a brindar amb cava ‘català i espanyol’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any