Artur Mas es querellarà contra El Mundo

  • El diari madrileny irromp en campanya afirmant que el president i la família Pujol s'havien enriquit il·legalment

VilaWeb
Redacció
16.11.2012 - 09:32

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diari madrileny El Mundo publica avui a portada un esborrany d’informe policíac de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) que manté que una part de les comissions que les empreses pagaven a CDC a través de la trama del Palau s’han desviat a comptes personals de la família Pujol i Artur Mas a Suïssa i Liechtenstein. El mateix Artur Mas ha declarat en una entrevista a RNE que ha demanat de presentar algun tipus de demanda contra el diari de Pedro J. Ramírez.

Per Mas,  tot és un muntatge i mentida. ‘Tenen la poca vergonya de mentir i el mal gust de ficar-se amb persones que no es poden defensar, perquè ja s’han mort’, ha afegit el candidat de CiU a la reelecció.

El document publicat per El Mundo denuncia l’existència de fins a cinc comptes a Suïssa i Liechtensteien controlats suposadament per Artur Mas pare i fill, com també per Jordi Pujol, la seva dona, Marta Ferrusola, i un dels seus fills, Jordi Pujol. En aquests comptes, afirma el diari, haurien anat a parar una part de les comissions que les empreses suposadament pagaven a CDC, el 4% de cada adjudicació.

El rotatiu també explica que alguns testimonis voluntaris que han declarat a la policia espanyola i als Mossos d’Esquadra han detallat com actuava primer el fill de l’ex-president de la Generalitat per a blanquejar els diners que el seu pare presumptament havia captat en comissions il·legals. Segons ‘El Mundo’, Jordi Pujol Ferrussola injectava un actiu considerable a la banca privada Cantrade Lausanne, on la família disposa de tres comptes numerats al seu nom. El diari també explica que justament aquests comptes tenen dues caixes de seguretat amb número correlatiu a la que té Fèlix Millet a la mateixa entitat. ‘El Mundo’ també explica que la policia ha detectat connexions entre alguns dels comptes i Arturo Fasana, un home clau en la trama Gürtel. 

A més, segons el diari, els comptes que el pare d’Artur Mas, Artur Mas Barnet, tenia a Liechtenstein no eren fruit dels negocis familiars sinó que en realitat ‘pertanyien a la família Pujol’, perquè el pare de l’actual president de la Generalitat, que es va morir el març passat, va cobrar per realitzar aquestes gestions a la família de Jordi Pujol i actuar de ‘testaferro’ també del seu fill. Segons les investigacions que cita ‘El Mundo’, els fons existents a Liechtenstein a nom del pare d’Artur Mas van acabar a Suïssa.

Justament ara fa dos anys, el 24 de novembre del 2010, quan faltaven quatre dies per a les eleccions al Parlament de Catalunya en què va guanyar Artur Mas amb un ampli suport, el mateix diari madrileny ja va publicar una informació sobre uns comptes a Liechtenstein del seu pare, dels quals tant ell com els seus familiars suposadament s’haurien beneficiat.


Navarro exigeix a Mas “explicacions immediates”

Rivera repta Mas a dir que la policia “menteix”

López Tena insta Mas a explicar-se sobre suposats cobraments a través de comptes suïssos

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any