Incidents greus a Palma, Tarragona i València

  • Les protestes del #14N s'escampen per tot el país · A migdia s'havien convocat concentracions i protestes descentralitzades a municipis dels Països Catalans

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
14.11.2012 - 14:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La vaga general té, com és habitual, un dels focus d’atenció en les protestes i manifestacions que es fan a molts municipis del país. Avui, com ja va passar el 29 de març, s’han convocat accions de protesta i piquets que des de primera hora del matí han mobilitzat els vaguistes. Algunes accions han acabat amb càrregues de la policia contra els manifestants, detinguts i ferits, com és el cas de Palma, Tarragona i València. A migdia s’han fet mobilitzacions a Gandia, València, Palma, Barcelona, Sant Cugat, Sagunt, Mataró, Granollers, Tàrrega, Vinaròs, Dènia, Sabadell, Ciutadella, Eivissa, entre més.

Incidents a València, Palma i Tarragona

A Palma hi ha hagut incidents i molta tensió entre un piquet anticapitalista i la policia, que ha acabat fent algunes càrregues i detenint alguns participants, entre els quals el dirigent d’Endavant Marcel Pich, tal com es pot veure en aquest vídeo.

A Tarragona hi ha hagut greus incidents aquest matí quan uns 200 joves, la majoria encaputxats, han començat a llançar contenidors i esbroncar els agents antiabalots dels mossos d’esquadra que custodiaven el centre comercial del Corte Inglés, a la confluència entre la plaça Generalitat i el carrer Vidal i Barraquer. Els policies han començat a carregar contra els joves i s’ha organtizat un autèntic camp de batalla amb el llançament de planxes metàl·liques i vidres. Els mossos han confirmat que els enfrontaments s’han saldat, almenys, amb tres detinguts: dues noies i un noi. Un menor també ha resultat ferit en trobar-se enmig de la càrrega policial.

També a València la policia espanyola ha fet càrregues contra els manifestants i hi ha diversos ferits pels cops dels antiavalots. L’agressió a un noi per la policia ha estat tan forta que ha quedat estirat a terra estabornit.

Detinguts

A València la policia espanyola ha detingut catorze membres d’un piquet, que havia tallat el pas a l’avinguda dels Tarongers, després d’una picabaralla que ha deixat un policia ferit. Segons la policia, els vaguistes han llençat pedres i valles contra els agents de policia espanyola. La policia els acusa de resistència, atemptat contra l’autoritat i desordres públics.

També s’han fet quatre detencions de piquets a Barcelona per ‘trencar aparadors i portar fones amb boles de metall’, segons la policia.

A més, els mossos d’esquadra han detingut el matí el conductor d’un vehicle després que hagi atropellat un piquet al centre de Tarragona. Segons han informat fonts policíaques, els fets han ocorregut a la plaça Imperial Tarraco i el conductor s’ha fugat després de l’atropellament, però ha estat detingut poc després. El piquet atropellat ha estat traslladat a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona conscient però amb contunsions al cos i l’orella sagnant.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any