Mas: ‘Sí que ho sé dir, mireu: In-de-pen-dèn-ci-a’

  • El candidat de CiU anuncia que el pròxim govern tindrà una conselleria d'Afers Estrangers 'per construir l'acció internacional del futur estat català'

VilaWeb
Redacció
10.11.2012 - 20:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El candidat de CiU a la Presidència de la Generalitat, Artur Mas, ha dit en un acte amb empresaris a Lleida que sap dir la paraula independència: ‘Si que ho sé dir, mireu: in-de-pen-dèn-ci-a, i a més, porta accent’. Amb aquesta frase, que ha arrencat riures i aplaudiments, el president ha explicat perquè no es refereix a la ‘independència’ quan parla dels camins per assolir l’estat propi. Mas ha instat els catalans a no fer cas de les ‘pors’ que proclamen altres partits com el PP i, en to burlesc, ha dit que si el pronòstic del PP sobre els cognoms es compleix, caldrà canviar el nom de la seva esposa.

A més, Mas ha anunciat aquest matí que en cas de tornar a governar, inclourà la competència d’Afers Estrangers en un departament per tal de construir des d’ara l’acció internacional del futur estat català mentre no arriba la consulta. Mas ha indicat que aquesta matèria pujarà de rang, ara depèn del secretari de govern, perquè es tracta d’una estructura d’estat que ja es pot anar creant sense necessitat d’esperar a què els ciutadans es pronunciïn en un referèndum.

El mateix passa amb l’agència tributària catalana. Pel que fa a la resta de qüestions que no es poden anar avançant, ha apostat per fer estudis preparatius, com en el cas de les infraestructures i l’energia. Mas diu que té 105 estructures d’estat comptabilitzades que cal impulsar.

Mas nega una fuga empresarial perquè altres s’instal·laran en un estat català amb una estructura àgil i atractiva

Per altra banda, Mas ha negat que es pugui produir a Catalunya una fuga empresarial perquè això es veuria compensat amb escreix amb altres companyies que s’instal·larien en un estat català, ha dit, que tindria una estructura molt més lleugera, àgil i flexible, i per tant més atractiva. ‘Una Catalunya que podria construir un estat pràcticament des de zero tindria la capacitat de fer-ho molt millor perquè no ha heretat estructures ampul·loses i extraordinàriament burocràtiques. Ara estem encotillats per tot arreu’, ha argumentat Mas, que ha fet èmfasi en la bona situació de Catalunya com a nexe entre la península i Europa.

 

Més informació: Què hem de fer perquè el dia de la independència no ho haguem de celebrar amb espelmes? Salvador Cardús i Ramon Folch presenten una guia per crear les estructures de l’estat català.

[VÍDEO] ‘Cauen els murs’, la campanya pel 25-N que ningú no pot prohibir

El govern català activa una oficina de relació amb la premsa estrangera

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any