El govern català activa una oficina de relació amb la premsa estrangera

  • Martí Estruch, delegat de la Generalitat a Alemanya amb el tripartit, en serà el director

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
25.09.2012 - 13:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern català posarà en marxa una oficina de relació amb la premsa estrangera, amb el nom de pla Eugeni Xammar. Martí Estruch, que fou delegat de la Generalitat a Alemanya amb el tripartit i anteriorment cap de redacció de VilaWeb, en serà el director. El propòsit és de fer més fluït el contacte amb els mitjans de tot el món, en un moment en què l’atenció sobre la situació política a Catalunya és més gran que mai.

Fins ara, una de les principals tasques de relació amb els mitjans internacionals l’ha duta a terme el Col·lectiu Emma, que és en contacte amb els corresponsals a l’estat espanyol dels principals mitjans de tot el món per fer-los entendre la situació política catalana, des d’una òptica no espanyola i no estrictament econòmica.

El pla de comunicació que aprova avui el govern agafa el nom del periodista de l’Ametlla del Vallès Eugeni Xammar (1888-1973), que va treballar, entre més publicacions, a La Veu de Catalunya i La Publicitat. També va fer la carrera de diplomàtic i va acabar treballant a la Societat de Nacions, primer, i a les Nacions Unides, després. Un any després de la seva mort es va publicar un llibre de memòries titulat ‘Seixanta anys d’anar pel món’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any