Un nou manifest contra la independència, amb alguns noms repetits

  • El signen Boadella, Savater, Espada, Francesc de Carreras, Azúa, Vargas Llosa…

VilaWeb
Redacció
05.11.2012 - 09:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Dos dies després d’haver-se publicat el polèmic manifest de pesonalitats espanyoles pel federalisme i contra la independència, avui el diari El Mundo en publica un altre, titulat ‘Amb Catalunya, amb Espanya’, contra el procés d’autodeterminació a Catalunya. Aquest nou manifest té quaranta signataris, algun dels quals ja havia signat l’altre, com Félix de Azúa, Mario Vargas Llosa i Joseba Arregi i Jorge Martínez Reverte. També hi ha noms com el d’Albert Boadella, Fernando Savater, Arcadi Espada i Francesc de Carreras.

En el manifest expressen la lleialtat a la constitució espanyola, remarquen la ‘tradició liberal i socialdemòcrata’ de la qual procedeixen tots ells i reivindiquen ‘l’estat i la nació espanyola, obra del passat, el present i el futur d’un poble que vol romandre unit en defensa de la llibertat, la igualtat, pluralisme polític i el progrés econòmic’.

Dit això, el manifest destaca ‘la contribució’ de Catalunya ‘al procés de modernització del nostre país’. Els signataris diuen que no estan disposats a que ‘un mur d’incomprensió i greuges inventats es pugui aixecar dins de la societat catalana , i entre la societat catalana i els ciutadans de la resta d’Espanya’.

Afegeixen que això pot portar una fractura i que ara cal sumar forces per sortir de la crisi. I reclamen que per resoldre ‘els actuals problemes polítics’ s’acatin les lleis i ‘els procediments previstos en l’ordenament jurídic’. ‘No estem disposats a assistir al fracàs d’in ordre democràtic en l’intent d’abordar la solució a problemes que només es poden agreujar amb el recurs a traumàtics expedients de ruptura’.

I reiteren que per trobar ‘solucions sobre el futur d’Espanya’ cal respectar ‘l’estat de dret’.


Informació relacionada:

Personalitats espanyoles signen un manifest contra la independència de Catalunya

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any