Una cançó algueresa, primer premi del festival europeu de la cançó en llengua minoritària

  • Jurat i públic premien 'Qui trista que és la tarda', interpretada per Claudia Crabuzza i Claudio Sanna

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
03.11.2012 - 12:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els cantants algueresos Claudia Crabuzza i Claudio Gabriel Sanna han estat guardonats amb el premi del jurat i del públic del Suns Contest, el festival europeu de la cançó en llengua minoritària que organitza cada any l’agència per la llengua del Friül. El certamen, que s’ha celebrat a Udine (Friül – Venècia Júlia), ha premiat els dos músics per la seva interpretació de la cançó ‘Qui trista que és la tarda‘, de Pino Piras.

Amb aquest reconeixement, Crabuzza i Sanna podran participar en representació de les llengües minoritàries de l’estat italià al Liet International, festival de grups contemporanis en llengües minoritàries i que tindrà lloc l’1 de desembre a Xixón (Astúries).

Joan Elies Adell, director de l’Espai Llull, la delegació de la Generalitat de Catalunya a l’Alguer, destaca a VilaWeb el premi a la cançó algueresa, ‘que és la que ha mantingut viva la llengua catalana a l’Alguer durant molts anys’, i també el reconeixement a Claudio Sanna i Claudia Crabuzza, ‘que han volgut tirar endavant aquest magnífic projecte de fer una relectura, en la seva pròpia veu, d’un dels cantants més popular de l’Alguer com és Pino Piras’.

Adell també posa èmfasi en la importància d’aquest premi, que permet que ‘a tota Itàlia i a tota Europa se sàpiga de l’existència d’un illa lingüística catalana a Sardenya i que el català també és una llengua de Sardenya i d’Itàlia.’

Informació relacionada:
Claudio Sanna i Claudia Cabruzza porten les cançons de Pino Piras a Tarragona

Entrevista de VilaWeb TV amb Claudio Sanna amb motiu de la publicació del disc ‘Terrer meu’.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any