El personal de neteja de les empreses publiques es concentra davant la seu del grup Vendex

  • La proposta de implantar un quart torn a l'empresa SMATSA causa un conflicte amb els seus treballadors que es suma a la polèmica existent existent a SEMATSA

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
26.10.2012 - 21:06

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els treballadors de les empreses SMATSA i SEMATSA es van concentrar el dijous a la tarda davant al seu del grup Vendex, conglomerat empresarial propietari de les dos empreses. La secció sindical de CGT a SMATSA ha reaccionat així davant l’intenció de l’empresa d’implantar un quart torn laboral, a la concentració s’hi han sumat les treballadores de SEMATSA que es troben en conflicte davant la reducció de jornada i sou que els hi aplica l’empresa.

La concentració havia estat convocada per la Federació Local de CGT Sabadell que és majoritària al comitè d’empresa de SMATSA i tambe té presencia a SEMATSA. El sindicat ha respòs així davant l’intent de l’empresa d’imposar un quart torn que suposaria “una pèrdua de drets d’una bona part de la plantilla pel que fa a dies de descans i horaris, gairebé un ERE encobert i fora de conveni” segons ha declarat un dels delegats sindicals a aquest mitjà. La mateixa font ha denunciat l’actitud de l’empresa que “ha presentat el nou ajustament sense comptar amb cap treballador, dient que o s’acceptava o s’acomiadava a nou treballadors” també ha denunciat que el Comitè va ser expulsat de la sala en el moment en que l’empresa informava de les condicions d’aquest quart torn als seus treballadors “fet completament il·legal i pel que ja hem interposat les denuncies corresponents”.

Segueix el conflicte a SEMATSA


A la concentració van acudir també les treballadores de SEMATSA, empresa dedicada a la neteja d’equipaments municipals, la plantilla d’aquesta empresa porta uns mesos de conflicte amb l’empresa degut a que la direcció esta aplicant una reducció de jornada i sou tot i que les treballadores tenen la mateixa quantitat de feina. “En teoria es voluntària però acaben presionant individualment perquè firmin”, segons el sindicat CGT, que ha destacat també que es important que les treballadores realitzin la seva feina en bones condicions “imaginem-nos que no tinguin proutes hores de feina i no puguin netjar bé els col.legis publics de la ciutat, que pasaria aleshores?”. CGT ha acabat la conversació amb aquest mitjà lamentant que l’Ajuntament de Sabadell “coneix el que està pasant a SMATSA i SEMATSA i no esta fent res per impedir-ho, al contrari, sembla que li vagi bé”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any