Els premis Nacionals distingeixen Enric Casasses, Arnau Puig i Òmnium

  • Es lliuren aquest vespre · Vídeo: Puig agraeix el premi de Trajectòria Professional i Artística

VilaWeb
Redacció
26.10.2012 - 18:14

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat presideix aquest vespre el lliurament dels Premis Nacionals de Cultura d’enguany al Saló Sant Jordi de la Generalitat. Els membres del plenari del CoNCA són els encarregats de lliurar els guardons i els diplomes als premiats, excepte el Premi de Trajectòria Professional i Artística, que lliurarà el president de la Generalitat al crític d’art, sociòleg i filòsof Arnau Puig. En aquest vídeo, enregistrat en la inauguració del centre d’Art Fabra i Coats, fa un mes, Puig agraeix el premi a les càmeres de VilaWeb. 

Els altres Premis Nacionals són: Enric Casasses, de Literatura; Òmnium Cultural; de Projecció Social de la Llengua Catalana; Valentí Fuster, de Pensament i Cultura Científica; el Museu Etnogràfic de Ripoll, de Patrimoni Cultural; Jaume Ayats, de Cultura Popular; Àngels Ribé, d’Arts visuals; Enric Satué, de Disseny; Carme Solé, de Còmic; Josep Bunyesc, d’Arquitectura i espai públic; Franc Aleu, d’Audiovisual; Isaki Lacuesta, de Cinema; Pere Sans, director de Barnasants, de música; Carme Sansa, de teatre; la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal de l’Empordà, de Circ; la Porta, Associació de Dansa Independent de Barcelona, de Dansa.

El jurat, sobre Arnau Puig
El jurat diu això respecte el premi a Puig:
‘Per la seva llarga i fructífera trajectòria com a crític d’art, sociòleg i filòsof, fundador de les revistes Algol (1946) i Dau al Set (1948-1956), que ha traslladat a la cultura del nostre país el pensament existencialista, viscut a París de primera mà a la Universitat de la Sorbona entre el 1956 i el 1961. Ha publicat, entre més obres, ‘Escrits d’estètica. Filosofies’ (1997), ‘Històries de Dau al Set’ (1998), ‘Dau al Set, una filosofia de l’existència’ (2003) i l’any 2011 publicà ‘Una filosofia de la itinerància’, sobre l’empremta filosòfica existencial que ha marcat la seva experiència personal com a filòsof heterodox que imposa l’acció vital i la llibertat per plantar cara a la realitat. Com a crític d’art, sempre ha estat al costat dels creadors i, com a filòsof, el seu pensament abraça ciència i tecnologia, psicologia i comunicació, sociologia i antropologia, i també metafísica.’

Enllaços
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any