CiU voreja la majoria absoluta, segons un sondatge de RAC1

  • El PSC perdria set escons, el PP continuaria de tercera força, ERC i ICV pujarien i SI no entraria

VilaWeb
Redacció
23.10.2012 - 08:07

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

CiU quedaria a un sol escó de la majoria absoluta, amb 67 diputats, a les eleccions parlamentàries del 25 de novembre, segons un sondatge (pdf) fet públic avui per RAC1. El PSC patiria una davallada molt important, i passaria de 28 diputats a 21; el PP continuaria amb 17 diputats de tercera força, perdent tan sols un diputat; ERC pujaria quatre diputats, fins arribar als 14; ICV també en pujaria dos, de 10 a 12, i Ciutadans pujaria un escó, fins a tenir-ne quatre. Segons aquest estudi, Solidaritat no entraria al Parlament, i tampoc no ho faria la CUP.

Una altra dada que ofereix aquest estudi és que el 81,8% dels sondejats estaria d’acord amb la celebració d’un referèndum sobre la independència de Catalunya.

A més, si el govern espanyol prohibís el referèndum, 7 de cada 10 catalans voldrien que la Generalitat no fes marxa enrere i cerqués suport internacional per fer-lo. A part de la gran majoria de votants de CiU, Esquerra i Iniciativa, fins i tot un 61% de votants del PSC volen que es vagi fins al final per poder fer la consulta.

El sondatge l’ha realitzat l’empresa Feedback entre nou-cents sondejats via telefònica entre el 15 i el 19 d’octubre. El marge d’error és del 3,33%.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any