BNG i Anova junts no haurien impedit la majoria absoluta del PP

  • Serien la segona força política de Galícia · La divisió del vot de l'esquerra nacionalista li fa perdre tres escons

VilaWeb
Redacció
21.10.2012 - 23:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Si els vots de BNG i Anova es poguessin sumar, no haurien pas impedit la majoria absoluta del PP gallec, però el PSdeG hauria passat a ser la tercera força política, al darrere d’unes forces de l’esquerra nacionalista unides. En total el PP hauria tret 40 escons (i no pas 41), BNG i Anova junts n’haurien obtinguts 18 (Anova en té ara 9 i el BNG 7) i el PSdeG en tindria 17 (i no pas 18). En total la suma d’Anova i BNG hauria tret un escó al PP i un altre al PsdG.

Cal tenir en compte, però, que aquest exercici s’ha de fer amb prudència perquè és impossible de saber si, anant junts, aquests dos partits haurien aconseguit els mateixos vots que han obtingut per separat. Però, amb vista a analitzar l’impacte de la unitat o de la divisió, si que és il·lustrador de sumar i distribuir els vots assolits d’acord amb la llei electoral gallega.

Concretament, el canvi més gran hauria estat a la Corunya, on el PSdeG s’hauria mantingut igual, però la suma d’Anova i BNG hauria restat un escó al PP. A Lugo el PSdeG hauria perdut un escó, que hauria passat a la suma d’Anova i BNG. I a Ourense i a Pontevedra la situació no hauria variat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any