L’ascens de l’independentisme arriba al Consell Europeu

  • El primer ministre belga planteja als vint-i-set la preocupació per l'ascens de l'independentisme flamenc

VilaWeb
Redacció
19.10.2012 - 16:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

En la cimera de caps d’estat i de govern de la UE celebrada ahir es va parlar sobretot de la situació econòmica, però també es va parlar, per primera vegada en el Consell Europeu, de l’ascens de l’independentisme en diversos indrets d’Europa. Alguns dirigents europeus van preguntar al primer ministre de Bèlgica, Elio Di Rupo, sobre la recent victòria a les eleccions municipals dels independentistes flamencs. El president espanyol, Mariano Rajoy, ha negat que ningú li demanés pel cas català en la reunió.

‘La discussió d’ahir va ser sobre el separatisme, el populisme i l’extremisme a Europa vinculat a les males condicions econòmiques’, ha dit Di Rupo.

Sobre l’independentisme a Catalunya, Rajoy s’ha limitat a dir, en conferència de premsa, que la constitució i les lleis són encara vigents. ‘Crec en Espanya i en els processos d’unió; anem a grans processos d’unió, de compartir, el món va cap aquí’, ha dit.

Segons el diari való Le Soir, el primer ministre italià, Mario Monti, ha proposat al Consell Europeu de celebrar una cimera informal sobre l’evolució de l’independentisme a Europa. Però fonts de l’executiu italià han negat a l’ACN que la cimera proposada s’hagi de centrar en moviments independentistes com el català, sinó en moviments euroescèptics o d’extrema dreta provocats per la crisi. De fet, a Itàlia, i a diferència del nostre país, l’independentisme ha estat vinculat sempre a moviments d’extrema dreta.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any