L’escola de l’era digital, a la II jornada de reflexió educativa de la Seu d’Urgell i Andorra

  • Vicent Partal en farà la conferència inaugural al vespre, titulada 'Aprendre a l’era del Facebook'

VilaWeb
Redacció
19.10.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La II Jornada de Reflexió Educativa de la Seu d’Urgell i Andorra comença avui amb la mirada fita en l’escola de l’era digital. Per estudiar la qüestió, els organitzadors han convidat el periodista i director de VilaWeb, Vicent Partal, a fer la conferència inaugural, ‘Aprendre a l’era del Facebook’. En aquesta jornada, avui a la Seu i demà a Andorra, hi participaran l’arquebisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives; la ministressa d’Educació i Joventut del govern d’Andorra, Roser Suñé; la consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Irene Rigau; i el batlle de la Seu d’Urgell, Albert Batalla.

Les conferències continuaran demà per tractar el projecte educatiu ‘SÒCRATES: Un nou model per a Catalunya’; l’anàlisi dels usos de les ‘Pissarres Digitals Interactives i Eines Col·laboratives 2.0 per a treballar a l’Aula’; també es farà una taula de treball sobre ‘Lideratge i direcció d’una escola en l’era digital’; un taller per tractar l”Explotació pedagògica de la plataforma virtual d’aprenentatge Educ&’; i un debat sobre com s’ensenya a la formació inicial dels mestres el disseny de materials didàctics multimèdia.

Finalment, dissabte a la tarda tancarà la jornada una conferència de l’escriptor Màrius Serra titulada ‘Alhora dins i fora de l’aula’ amb la qual explorarà ‘com poden afectar l’ecosistema escolar tres de les característiques bàsiques de l’era digital: interacció, accessibilitat i desjerarquització’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any