La CUP supera amb escreix els avals necessaris per presentar-se

  • N'ha aplegats entre 15.000 i 20.000 · Els presentarà avui a la junta electoral de cada circumscripció

VilaWeb
Redacció
19.10.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La recollida d’avals de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) ha tingut un ritme frenètic els quatre dies que ha durat. Per a poder-se presentar a les eleccions al Parlament de Catalunya del 25 de novembre en necessitava 5.530 a la circumscripció de Barcelona, 812 a la de Tarragona, 757 a la de Girona, i 443 a la de Lleida. Segons els recomptes fets en alguns dels punts de recollida escampats per tot Catalunya, la CUP pot haver recollit entre 15.000 i 20.000 avals, com explica VilaWeb Sabadell.

La CUP recull els avals des de places, casals i ateneus de l’esquerra independentista. Llocs i hores exactes, els exposa via xarxes socials: en un esdeveniment a Facebook amb la llista dels punts de recollida, i sota l’etiqueta #avalsCUP de Twitter. Avui presentarà tots els formularis de recollida a les juntes electorals de les quatre circumscripcions.

Aquests avals es necessiten perquè no hi ha una llei electoral catalana; per això la Junta Electoral considera que s’ha d’aplicar la LOREG espanyola, que inclou el requisit (pdf) dels avals. Tanmateix, en les eleccions a Euskadi i Galícia de diumenge, el requisit no es va pas exigir.

De totes maneres, la Generalitat de Catalunya no va anunciar que calien els avals fins el dia 10 d’octubre, quan ja havien passat set dies dels dinou hàbils per a presentar-los.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any