Els absurds recomptes de Noves Generacions del PP i la Delegació del Govern

  • El govern afirma que eren 60.000 les persones presents a Plaça Catalunya i les joventuts del PP de mig milió

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
12.10.2012 - 14:59

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La delegació del govern espanyol a Catalunya ha sorprès amb una nota de premsa on afirma taxativament que a la manifestació de Plaça Catalunya hi havia 65.000 persones. La dada és impossible. Tal i com ha calcul·lat Gil Ventura usant el Google Earthel centre de la Plaça Catalunya té una àrea lleugerament superior als 6.000 metres quadrats. Per a posar-hi la gent que el govern espanyol afirma que hi era s’haurien d’encabir 10 persones en cada metre quadrat, una possibilitat absurda. Fins i tot comptant la cantonada amb Passeig de Gràcia on hi havia gent també no es podrien encabir tantes persones en aquest espai. 

Noves Generacions del PP ha anat encara més lluny i parla de mig milió de persones. Per la qual cosa caldria posar més de 80 persones per cada metre quadrat.

Els periodistes de VilaWeb presents en l’acte han contrastat que en cap moment es va fer petit el centre de la plaça ni es va ocupar el perímetre exterior complet i que la gent que era al centre no tenia problemes per a moure’s.

Felip Puig considera partidista el recompte de la delegació del govern espanyol

El conseller d’Interior, Felip Puig, ha criticat les xifres de la delegació del govern espanyol sobre la manifestació espanyolista d’ahir a la plaça de Catalunya. Puig ha defensat la xifra de 6.000 assistents que va donar la Guàrdia Urbana i, en canvi, considera una actuació partidista xifrar en 65.000 el nombre de persones a la concentració. El conseller veu ‘normal’ que els organitzadors tinguin una certa tendència a inflar les xifres, però ‘el que no és massa normal’, segons ha puntualitzat en declaracions a Catalunya Ràdio, és que durant els darrers temps la delegació del govern espanyol intenti posar-hi la seva visió.

 

Informació relacionada:

Vídeo: Camacho i Rivera, a la concentració espanyolista de Barcelona

Un petit grup ultra crema una senyera a Barcelona i exigeix que l’exèrcit mati independentistes

Comparativa fotogràfica d’una assemblea d’indignats i la manifestació espanyolista

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any