Carta de Vidal-Quadras als eurodiputats: ‘L’ofensiva separatista no és gens pacífica ni democràtica’

  • Nega el dèficit fiscal i diu que és Espanya qui ha d'enviar diners a Catalunya per poder pagar les pensions i els subsidis de desocupació

VilaWeb
Redacció
03.10.2012 - 18:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El vice-president del Parlament Europeu, Alejo Vidal-Quadras, ha enviat una carta (PDF, en castellà) a tots els eurodiputats, assistents i grups polítics del Parlament Europeu per dir-los que ‘l’ofensiva separatista de Catalunya no és gens pacífica ni de democràtica’. Precisament avui, el president de la cambra, Martin Schulz l’ha desautoritzat per les declaracions que va fer demanant l’ús de la coacció contra Catalunya i ha publicat una nota a la seva web per dir que els valors de la UE són la llibertat d’expressió i el respecte al dret dels ciutadans a manifestar-se pacíficament.

Vidal-Quadras diu a la seva carta: ‘L’ofensiva no és pacífica perquè liquida el pacte de la transició del 1978, base de la nostra convivència en harmonia i llibertat. I no és democràtica perquè prescindeix de la voluntat del poble espanyol en el seu conjunt, únic subjecte de sobirania de la nostra nació’.

També diu que ‘un atac d’aquesta dimensió a l’ordre constitucional comporta un exercici molt perillós d’ingratitud, d’insolidaritat i d’irresponsabilitat, impropi de dirigents polítics europeus que tinguin un mínim sentit de la mesura’. Vidal-Quadras diu que és ingratitud perquè l’estat ha fet ‘un gran esforç polític, legislatiu, administratiu i financer per transformar un estat tradicionalment centralista en un dels més descentralitzats del planeta’.

Vidal-Quadras diu als eurodiputats que ‘trenta anys de governs nacionalistes intervencionistes i malbaratadors a Catalunya han portat l’administració regional a la insolvència’. Afirma que els que volen la independència ‘inventen un inexistent dèficit fiscal entre Catalunya i Espanya per ocultar el seu fracàs i propaguen la fantasia sobre una Catalunya independent més rica, quan en realitat s’empobriria dramàticament’.

A més, Vidal-Quadras diu que ‘l’estat ha d’aportar recursos cada any per completar la suma necessària per pagar les pensions i el subsidi de desocupació dels ciutadans de Catalunya perquè les cotitzacions recaptades en el territori no són suficients’.

 

Més informació: La pressió ciutadana obliga Schulz a pronunciar-se sobre Vidal-Quadras

Valoració de l’eurodiputat Ramon Tremosa (CiU) de la resposta de Schulz

VÍDEO: Vidal Quadras exigeix a Rajoy l’ús de la coacció contra Catalunya

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any