Solidaritat diu que seria un error convocar eleccions

  • López Tena diu que si es vol una majoria per la independència, ja hi és

VilaWeb
Redacció
20.09.2012 - 16:14

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El tres diputats de Solidaritat (SI), Alfons López Tena, Uriel Bertran i Toni Strubell, han valorat la negativa del govern espanyol al pacte fiscal i la reacció del president Artur Mas. Consideren que seria ‘un error i una frivolitat’ convocar ara eleccions avançades per obtenir una majoria legitimada per la independència. López Tena ha dit que si el govern la vol, la majoria ja hi és al parlament actual. López Tena ha titllat d’humiliació’ el tracte que ha donat el president espanyol al català.

‘Si s’ha de consultar el poble, no és per decidir qui governa i qui fa opisició, sinó perquè es pronunciï sobre allò que ara reclama en un referèndum’, ha dit López Tena. Diu que en cas de convocar-se eleccions, ‘Solidaritat està en preparada per obtenir un resultat encara millor que el de fa dos anys’. Però diu que ara no és el moment d’embolicar-se en unes eleccions.

Així, la millor solució, segons SI, seria que Mas creés un govern de concentració format pels partits que van donar suport a la manifestació de la Diada a favor de la independència.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any