Cop de porta de Rajoy al pacte fiscal

  • 'No estic d'acord amb el concert econòmic que proposen', diu el president espanyol, la vigília de la reunió amb Artur Mas · Es presenta com a garant de la constitució

VilaWeb
Redacció
19.09.2012 - 09:16

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha deixat clar a la sessió de control del congrés que no acceptava el pacte fiscal en la línia del concert econòmic. I ho ha dit ben clarament avui, vigília de la reunió amb el president de la Generalitat.

Artur Mas ja sap, doncs, que va a Madrid a reunir-se amb un Rajoy que acaba de fer un cop de porta a la proposta aprovada per la majoria del Parlament de Catalunya. ‘No estic d’acord amb el concert econòmic que proposen. No és el moment de sortir amb més dificultats i inestabilitat.’

Rajoy ha respost d’aquesta manera una pregunta de Pere Macias, diputat de CiU al congrés, i s’ha negat a valorar la manifestació de la Diada, per més que li ho han demanat tant Macias com la diputada d’UPyD Rosa Díez. S’ha limitat a dir que els manifestants havien exercit un dret, però que ell no estava gens d’acord amb el missatge de la mobilització.

També ha enviat un missatge a Artur Mas: ‘Els representants polítics tenim un plus de responsabilitat i hem de tenir cura de què fem, què diem i on anem. I si ens equivoquem, o ens excedim, no ens hem de deixar arrossegar pels esdeveniments. Un bon governant ha de tenir personalitat i ha d’actuar amb responsabilitat.’ I s’ha presentat com a garant de la constitució i de les lleis.

Més encara: ‘El problema més important de Catalunya és la desocupació, el dèficit, el deute i la manca de liquiditat. No en pot donar la culpa als altres’.

Una reunió decisiva

Pel govern català, la reunió de demà és decisiva. ‘No hi ha res que els pugui venir de nou, i esperem decisions. La posició del govern i del parlament ha estat fixada públicament. La reunió és decisiva per això, perquè esperem que es concretin decisions. És una reunió que té una transcendència’, va dir ahir el portaveu, Francesc Homs.

Informació relacionada:

Mas respon a Rajoy: ‘Catalunya farà el seu camí’

PP i PSOE: Ni concert, ni federació, ni independència

El comunicat de Juan Carlos no preocupa els polítics catalans

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any