Mas diu que no oblidarà la independència en cas d’aconseguir el pacte fiscal

  • Admet nerviosisme d'un sector de l'empresariat

VilaWeb
Redacció
14.09.2012 - 14:47

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat que no oblidaria la independència en cas d’aconseguir el pacte fiscal. ‘No es pot barrejar una cosa i una altra. No podem demanar a ningú que avorti els somnis d’un poble’, ha dit Mas, que considera que el ‘cafè per a tothom’ ha generat un malestar en la societat catalana i que conformar-se amb el pacte fiscal seria ‘enterrar’ la singularitat catalana.

A més, ha dit que no tenia cap problema a fer servir la paraula independència, però que avui dia la majoria d’estats són interdependents i que per això prefereix el terme ‘estat propi’.

El president ha admès que una part de l’empresariat català està nerviosa després de la manifestació independentista de dimarts. En una entrevista a ABC Punto Radio, ha dit que la independència no era un objectiu a molt curt termini i que el futur del país havia de construir-se de manera civilitzada. Sobre aquesta qüestió, ha posat l’exemple del Regne Unit i el referèndum que farà Escòcia.

També ha instat PP i PSOE a reformar la constitució per poder començar una ‘reflexió perquè Catalunya dins l’estat espanyol pugui tenir la seva pròpia singularitat i el seu projecte’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any