CiU, ERC i ICV demanen el suport del parlament europeu a un procés independentista

  • Fan arribar una carta als eurodiputats

VilaWeb
Redacció
12.09.2012 - 19:23

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘En cas que Catalunya convoqui un referèndum sobre la independència –que és la voluntat clarament manifestada ahir–, ens agradaria comptar amb el vostre suport democràtic i la vostra comprensió en aquest procés’, diuen en una carta (pdf) adreçada als diputats del parlament europeu els eurodiputats Ramon Tremosa (CiU), Raül Romeva (ICV) i Ana Miranda (en representació del BNG i d’ERC). D’aquesta manera demanen als parlamentaris europeus que donin suport de cara a un eventual procés democràtic per a la independència de Catalunya.

Els tres eurodiputats destaquen la massiva manifestació d’aquest Onze de Setembre sota el lema ‘Catalunya, nou estat d’Europa’ i diuen als companys del parlament que les opcions independentistes tenen un ampli suport popular.

Admeten que ‘el procés independentista català serà complex’ però també que ‘sembla imparable’. Expliquen que ‘una gran majoria de catalans estan convençut que tenir un estat propi els permetrà fer front als reptes econòmics actuals’, i recorden que ‘Catalunya ha contribuït en més d’un 8% del seu PIB’.

‘No sembla que hi hagi cap voluntat per part del govern espanyol i la seva classe política de comprendre que Catalunya insta a un nou i just acord fiscal per donar a Catalunya el poder per a recaptar tots els impostos. Això li permetria protegir el seu sistema de benestar i distribuir de manera més justa la càrrega de la crisi econòmica entre els catalans i la resta d’Espanya’, diuen en la carta.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any