Presentació del poemari ‘Paysages de mon enfance’

  • Crònica de Dolors Sanchis

VilaWeb
VilaWeb
Dolors Sanchis Rivero
10.09.2012 - 11:27

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

En un ambient càlid i acollidor, dissabte passat 8 de setembre, Michelle Vidal Bellissent va presentar al centre de jubilats de Terrateig el seu primer llibre de poemes: ‘Paysages de  mon enfance’. L’acte, que anà a càrrec de Casimir Romero,  amic i veí de Michelle, va comptar amb la participació de tres xiquets del poble (Jéssica, Núria i Rafa), els quals recitaren alguns dels poemes, i va concloure amb les cançons de Vicent Savall, qui va emocionar especialmente el públic amb la seua cançó ‘La casa vella’.

Michelle és una dona que ha passat la seua infància entre Terrateig i la localitat occitana d’Embres e Castelmaur. Va viure a Terrateig els primers anys de la postguerra. Amb 9 anys, el 1939, s’incorporà a l’escola del poble i s’impregnà de la vida local d’aquella època. D’aquelles vivències infantils ens parla en els seus poemes en francés. En francés ja que amb 12 anys tornà a Occitània, a Embres. Eren temps d’emigració, de maletes amunt i avall. Alguns dels que marxaren tornaren, altres es quedaren allà. Michelle s’hi quedà, però cada any torna i en els seus poemes ens trasmet les emocions i enyorances que tots aquests canvis li provocaren. Ens parla de paisatges d’Embres i de paisatges de Terrateig, de semblances entre les dues terres que bressolaren la seua infància, vivències comunes a molts veïns i veïnes de Terrateig, que com molts altres conegueren l’emigració als anys 1940, o als anys 1960 o ara al 2012.

La seua afició per escriure ve de lluny. Escriu pel plaer d’escriure i de reflectir els seus sentiments, les seues reflexions. Aquests escrits arribaven a les seues amistats, i una d’aquestes, licenciada en filología francesa i hispana, francesa d’origen espanyol, la va animar l’any passat a fer una selecció de poemes i publicar un senzill però emotiu llibre de poemes.

I ací tenim ara el resultat, molt digne. L’animem a continuar aquest camí i esperem que es decidisca a publicar algun llibre amb una selecció dels contes que ha escrit, i que alguns hem tingut el gust de llegir.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any